Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Beter slapen met deze supplementen en tips

Heb je er genoeg van om de hele nacht te woelen? Moeite met een goede nachtrust? Zoek dan niet verder! Wij bij Goldea Health hebben de ultieme oplossing om je te helpen, je slaap te verbeteren en fris en verjongd wakker te worden. We gaan het hebben over supplementen en tips die je slaaproutine optimaliseren en zo je kwaliteit van slapen verbeteren. Van Gaba tot Melisse, deze natuurlijke kruiden zullen je helpen beter slapen. We begrijpen dat een goede nachtrust meer is dan alleen maar een pilletje slikken. Daarom hebben we ook een aantal praktische tips en veranderingen in je levensstijl opgenomen die je slaapomgeving optimaliseren en een rustgevende routine voor het slapengaan bevorderen. Maak je klaar om je slaap terug te winnen en de voordelen van een goed uitgerust lichaam en geest te ervaren. Het is tijd om een nieuw niveau van slaapkwaliteit te omarmen en elke ochtend uitgerust wakker te worden.

Direct naar:

Veel voorkomende slaapproblemen

Je bent niet de enige die worstelt met slaapproblemen. In feite heeft bijna iedereen wel eens een periode gehad waarin slapen een uitdaging leek. Of het nu gaat om stress, onregelmatige schema's of gewoon een overactieve geest, we hebben allemaal wel eens een slechte nacht gehad. Maar wanhoop niet, er zijn oplossingen binnen handbereik!

Oorzaken van slaapproblemen

Het begrijpen van de diverse oorzaken die kunnen leiden tot moeilijkheden bij het in slaap vallen, doorslapen en het behouden van een goede slaapkwaliteit, is van cruciaal belang. Stress en angst behoren tot de veelvoorkomende boosdoeners. De hectiek van het moderne leven, in combinatie met zorgen over werk, relaties en andere aspecten, kan onze geest overactief houden, waardoor het moeilijk is om tot rust te komen voor het slapengaan. Onregelmatige slaapschema's dragen ook bij aan slaapproblemen. Een wisselende routine kan onze interne biologische klok ontregelen, wat het lastig maakt om op het juiste moment in slaap te vallen en op te staan. Cafeïne, nicotine en alcohol hebben een negatieve impact op de slaap. Deze stoffen kunnen het zenuwstelsel stimuleren, de slaap verstoren en zelfs leiden tot nachtelijk ontwaken. Het gebruik van elektronische apparaten voor het slapengaan, zoals smartphones, tablets en laptops, remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine, wat onze nachtrust verstoort. Hoe? Het blauwe licht van deze apparaten kan onze biologische klok verstoren en het inslapen bemoeilijken. Daarnaast kunnen onderliggende medische aandoeningen, zoals slaapapneu, rusteloze benen syndroom en depressie, ook slaapproblemen veroorzaken. Deze aandoeningen verminderen de slaapkwaliteit met als gevolg dagelijkse vermoeidheid en slaperigheid. Het begrijpen van de oorzaak van jouw klachten is de eerste stap in het aanpakken van slaapproblemen en het bevorderen van een goede nachtrust. Daarnaast kan je je lichaam ondersteunen met supplementen voor een beter slapen.

Natuurlijke supplementen: beter slapen

In dit voedingssupplement zijn 100% natuurlijke kruidenextracten toegevoegd, waarvan Slaapmutsje en Melisse helpen om lekker te slapen en om uitgerust wakker te worden. Aangevuld met de aminozuren GABA en 5-HTP plus het mineraal zink. Gaba: Laten we beginnen met Gaba, wellicht heb je hier nog niet eerder van hebt gehoord. Gaba, oftewel gamma-aminoboterzuur, is een neurotransmitter die van nature in ons lichaam voorkomt. Het staat bekend om zijn kalmerende effecten en helpt de hersenactiviteit te verminderen, waardoor je je ontspannen en rustig voelt. Goudpapaver: ook wel slaapmutsje Een bekende plant in de wereld van natuurlijke slaapondersteuning is goudpapaver, ook wel bekend als Eschscholzia californica. Dit kruid heeft zijn bijnaam te danken aan zijn rustgevende eigenschappen. Goudpapaver heeft een gunstige werking op de slaapfunctie en helpt bij evenwicht in stresssituaties.
beter slapen supplementen
Passiebloem: Passiebloem dat staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt om slapeloosheid te bestrijden. Melisse: Melisse, ook wel bekend als citroenmelisse, is een kruid met een heerlijk citrusaroma en krachtige ontspannende eigenschappen. Dit kruid heeft een lange geschiedenis als natuurlijke remedie tegen stress en slaapproblemen. 5-HTP 5-HTP is een natuurlijke voorloper van serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemming en slaap. Door 5-HTP-supplementen te nemen, kun je je serotoninegehalte verhogen, wat op weer omgezet wordt in melatonine. Ons slaaphormoon.

Waar draagt Natural Sleep Support aan bij?

  • Slaapmutsje helpt om lekker te slapen*
  • Slaapmutsje is goed voor de nachtrust*
  • Slaapmutsje heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie*
  • Melisse helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid*
  • Melisse ondersteunt de nachtrust*
  • Melisse helpt om uitgerust wakker te worden*
  • Zink, evenwichtig in stresssituaties
  • Zink, bij spanning en inspanning
  • Zink, in spannende tijden
  • Zink, tijdens drukke werkzaamheden

Tips voor een beter slapen

Nu we een aantal fantastische natuurlijke kruiden en supplementen hebben besproken die je kunnen helpen beter te slapen, gaan we eens kijken naar enkele tips voor een betere nachtrust. Door deze praktische tips en tools aan je dagelijkse routine toe te voegen kan een groot verschil merken in de kwaliteit van je slaap. 1: Frisse lucht = diepe slaap: Zorg voor frisse lucht in je slaapkamer. Een goed geventileerde ruimte bevordert een gezonde slaapomgeving en helpt je dieper te slapen. Open 2 uur voordat je gaat slapen een raam. 2: Duisternis: Creëer een donkere oase voor je nachtrust. Sluit gordijnen en zorg dat al het storende licht uit je kamer is, inclusief elektronische apparaten. Een donkere kamer stimuleert de productie van het slaaphormoon melatonine, wat essentieel is voor een diepe slaap. 3: Omarm je bioritme: Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Dit helpt je interne klok in balans te blijven en zorgt voor een diepere slaap. 4: Niet meer eten voor het slapen: Vermijd zwaar eten vlak voor het slapengaan. Je spijsvertering heeft tijd nodig om te verwerken, en een volle maag kan je slaap verstoren. Probeer ten minste twee uur voor het slapen gaan niet meer te eten. 5: Kalmeer je geest voor het slapen: Creëer een ontspannende bedtijdroutine. Neem de tijd om te ontspannen voordat je naar bed gaat - lees een boek, mediteer, doe een body scan, luister naar rustgevende muziek of geniet van een kopje kamillethee. Het helpt je geest tot rust te brengen.

Conclusie

De weg naar een betere slaap hoeft niet moeilijk te zijn. Met onze natural sleep support: gaba, goudpapaver, passiebloem, melisse en 5-HTP en tiops. Sta op met frisse energie en geniet van de voordelen van een goed uitgeruste geest en lichaam. Goldea Health staat aan je zijde op je reis naar een diepere en meer verkwikkende slaap!

Nog meer inspiratie nodig?

Geen genoeg van alle gezondheidstips: bezoek onze Instagrampagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.