Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Wij geloven in de kracht van de natuur om onze gezondheid te ondersteunen. Veel mensen grijpen vaak naar vrij verkrijgbare pijnstillers zoals aspirine, ibuprofen, naproxen of diclofenac bij pijn en ontsteking. Hoewel deze geneesmiddelen effectief kunnen zijn, zijn ze niet zonder risico’s. In deze blog bespreken we natuurlijke pijnstillers en hoe je met behulp van supplementen op een veilige manier ontstekingen kunt verminderen.

Wat zijn NSAID's en waarom zijn ze niet altijd de beste keuze?

Niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's) zijn medicijnen die vaak worden gebruikt om pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen.

Ze remmen de productie van bepaalde enzymen in je lichaam die betrokken zijn bij ontstekingsreacties. Hoewel ze in veel gevallen effectief zijn, kunnen NSAID's ernstige bijwerkingen met zich meebrengen, zoals maagbloedingen, verhoogde bloeddruk en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Wist je dat er jaarlijks duizenden mensen in het ziekenhuis belanden door complicaties die voortkomen uit het gebruik van NSAID's? Dit is een schokkende realiteit die ons doet nadenken over alternatieve manieren om pijn en ontsteking aan te pakken.

Wat is een ontstekingsremmer?

Een ontstekingsremmer is een stof die de ontstekingsreactie in het lichaam kan verminderen. Dit kan zowel chemisch, door het innemen van medicijnen, als natuurlijk, door middel van voeding en supplementen. Ontstekingen kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals infecties, verwondingen of zelfs een ongezonde levensstijl.

Wist je dat een chronische ontsteking kan leiden tot celveroudering en zelfs tot tumoren? Het is dus cruciaal om ontstekingen tijdig aan te pakken.

Natuurlijke alternatieven voor NSAID's

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om ontstekingen te verminderen zonder de bijwerkingen van traditionele pijnstillers. Hieronder bespreken we enkele natuurlijke krachtpatsers:

1. C3 Curcumine Complex

Curcuma, ook bekend als kurkuma of geelwortel, is een specerij die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken en als kruidenmiddel in de traditionele geneeskunde. Het belangrijkste actieve bestanddeel van curcuma is curcumine

Het C3 Curcumine Complex van Goldea Health biedt een geoptimaliseerde dosis curcumine die beter door het lichaam wordt opgenomen.

Studies hebben aangetoond dat curcumine kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn, met name bij aandoeningen zoals artritis en andere chronische ontstekingen.

Extra tip: Voeg kurkuma toe aan je maaltijden! Het is niet alleen een smaakmaker, maar ook een krachtige ally tegen ontstekingen.

2. Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor een goede gezondheid en spelen een cruciale rol bij het verminderen van ontstekingen. Deze meervoudig onverzadigde vetten zijn te vinden in vette vis, zoals zalm en makreel, maar ook in supplementvorm.

Omega 3 helpt niet alleen ontstekingen te verminderen, maar ondersteunt ook de hartgezondheid en verbetert de hersenfunctie.

Extra tip: Als je niet van vis houdt, kun je ook kiezen voor plantaardige bronnen van omega 3, zoals chiazaad, lijnzaad, walnoten of de Vegan Omega 3.

3. Antioxidantenrijke voeding

Voeding die rijk is aan antioxidanten kan ook helpen om ontstekingen te bestrijden. Antioxidanten helpen om vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren, waardoor de cellen minder beschadigd raken. Het is verstandig om kleurrijke groenten en fruit in je dieet op te nemen, zoals bessen, spinazie, en wortelen, om je inname van antioxidanten te verhogen.

Extra tip: het supplement Astaxanthine is 6000x sterker dan Vitamine C.

4. Kruiden en specerijen

Verschillende kruiden en specerijen hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. Denk aan gember, kaneel en cayennepeper. Deze ingrediënten kunnen eenvoudig aan je maaltijden worden toegevoegd en bieden een natuurlijke manier om ontstekingen te verminderen.

Extra tip: Probeer een kruidige gemberthee te maken. Het is niet alleen heerlijk, maar het kan ook helpen om je immuunsysteem te versterken.

5. Regelmatige lichaamsbeweging

Beweging speelt een belangrijke rol in het verminderen van ontstekingen.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt niet alleen bij het handhaven van een gezond gewicht, maar stimuleert ook de bloedsomloop en verbetert de algehele gezondheid.

Tip: Probeer dagelijks minstens 30 minuten te bewegen (in de buitenlucht). Dit kan een wandeling in de natuur zijn of een workout in de sportschool.

Natuurlijke pijnstillers combineren met gezonde gewoonten

Natuurlijke pijnstillers kunnen zeer effectief zijn, maar ze werken het beste in combinatie met een gezonde levensstijl. Hier zijn enkele tips om ontstekingen te verminderen:

  • Eet een gebalanceerd: Rijk aan fruit, groenten, volle granen en gezonde vetten.
  • Hydrateer goed: Drink voldoende water om je lichaam goed gehydrateerd te houden.
  • Slaap voldoende: Goede slaap is belangrijk voor herstel en om ontstekingen te verminderen.
  • Vermijd stress: Stress kan ontstekingen verergeren, dus zoek naar manieren om stress te beheersen, zoals meditatie of yoga.

Hulp van een professional

Hoewel natuurlijke pijnstillers effectief kunnen zijn, is het altijd raadzaam om met een professional te overleggen, vooral als je al medicijnen gebruikt of onderliggende gezondheidsproblemen hebt. Een orthomoleculair therapeut kan je helpen bij het vinden van de juiste balans en het adviseren over supplementen die bij jouw specifieke situatie passen. Klik hier voor gratis en persoonlijk advies.

Wist je dat sommige natuurlijke pijnstillers, zoals curcumine, kunnen reageren op andere medicijnen? Het is altijd goed om dit met je arts te bespreken.

Conclusie

Het is belangrijk om ons bewust te zijn van de mogelijke risico’s van NSAID's en te overwegen wat de natuurlijke alternatieven zijn. Supplementen zoals het C3 Curcumine Complex en Vegan Omega 3 van Goldea Health kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je voeding en helpen bij het verminderen van ontstekingen.

Natuurlijke pijnstillers zijn een veilige en effectieve manier om pijn te verlichten en ontstekingen te bestrijden. Door het combineren van deze supplementen met een gezonde levensstijl.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze producten? Neem gerust contact op met Goldea Health: contact@goldea-health.com 

Heb je vragen of twijfel je over een bepaald supplement? 

Ons team van orthomoleculair therapeuten staat klaar om je te helpen met een persoonlijk advies

Dus, de volgende keer dat je in de winkel staat of online zoekt naar supplementen, weet je precies waar je op moet letten. Maak de keuze voor kwaliteit, en vertrouw op merken die jouw gezondheid serieus nemen.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.