Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

 

Leestijd: 10 minuten

Voel jij je soms zo stijf als een plank na een intensieve work-out of een lange werkdag? Of zoek je naar een extra boost om je spieren en gewrichten in topvorm te houden? Je bent niet de enige.

Wij krijgen regelmatig de vraag welke supplementen goed zijn voor het herstel van spieren en gewrichten. Vanuit onze achtergrond in orthomoleculaire therapie en natuurlijke geneeskunde, delen we graag onze inzichten over de beste supplementen voor een gezond en soepel bewegingsstelsel.

Waarom zijn supplementen belangrijk voor spieren en gewrichten?

Je spieren, gewrichten en botten vormen samen de fundering van je lichaam. Ze geven je lichaam vorm, stabiliteit en maken soepele bewegingen mogelijk.

Naarmate we ouder worden, of wanneer we ons lichaam intensief gebruiken, kunnen deze structuren belast raken.

Gewrichtspijn en spierklachten komen veel voor en kunnen je bewegingsvrijheid flink beperken.

Daarom is het van groot belang om goed voor je spieren en gewrichten te zorgen. Supplementen kunnen daarbij een waardevolle ondersteuning bieden.

Natuurlijke supplementen ter ondersteuning van je gewrichten

  1. Kurkuma, is een krachtig ontstekingsremmend supplement, dankzij het actieve bestanddeel curcumine. Curcumine werkt op een vergelijkbare manier als een pijnstiller, maar dan zonder de nadelige bijwerkingen. Door dagelijks kurkuma in te nemen, kun je gewrichtspijn verminderen en de ontsteking verlichten, wat bijdraagt aan een betere mobiliteit.

    Bekijk hier onze Curcimine C3 Complex - met boswellia.

  2. Boswellia serrata, vaak bekend als wierook, wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde voor het verlichten van gewrichtspijn en ontstekingen. De zuren in Boswellia hebben een krachtige ontstekingsremmende werking. Voor mensen met chronische gewrichtsaandoeningen, zoals reumatoïde artritis, kan Boswellia een natuurlijk alternatief zijn voor reguliere ontstekingsremmers.

    Bekijk hier onze Curcimine C3 Complex - met boswellia.

  3. Omega-3 Vetzuren, vooral uit visolie, krillolie of algenolie, zijn van onschatbare waarde voor je gewrichten. Deze vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect, wat vooral gunstig is bij aandoeningen als artrose en reumatoïde artritis. Dagelijkse inname van omega-3 supplementen kan gewrichtsstijfheid en pijn verminderen, waardoor je bewegingsvrijheid toeneemt.

    Bekijk hier onze Vegan Omega 3.

  4. Magnesium is een essentieel mineraal voor de werking van je spieren. Het helpt spierkrampen te verminderen, bevordert ontspanning na inspanning, en ondersteunt de opbouw van spiermassa. Magnesiumtekorten komen vaak voor, vooral bij sporters en mensen die veel stress ervaren. Door magnesiumsupplementen in te nemen, kun je je spieren beter ondersteunen en herstel bevorderen.

    Bekijk hier onze Power 5 Magnesium.

Extra tips voor gezonde spieren en gewrichten

Naast supplementen, zijn er ook andere manieren om je spieren en gewrichten gezond te houden:

  • Eet eiwitrijke voeding: Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van spieren. Voeg vlees, vis, bonen en noten toe aan je voeding voor een optimale eiwitinname.

  • Vitamine D en magnesium: Voedingsmiddelen zoals vis en bladgroenten zijn rijk aan vitamine D en magnesium, die beide belangrijk zijn voor sterke spieren en gewrichten.

  • Blijf in beweging: Regelmatige lichaamsbeweging helpt om je spieren en gewrichten soepel te houden. Beweeg minstens een half uur per dag.

  • Vermijd overbelasting: Zorg ervoor dat je je spieren en gewrichten niet overbelast. Voorkom zware inspanningen zonder voldoende rust.

  • Stretching en warming-up: Een goede warming-up en stretching voor en na het sporten helpt om spierpijn en blessures te voorkomen.

Conclusie 

Of je nu last hebt van gewrichtspijn of je spieren een boost wilt geven, de juiste supplementen kunnen je helpen om je lichaam in topconditie te houden. Curcimine C3 Complex, Boswellia, Omega 3 en magnesium zijn krachtige natuurlijke middelen die je kunnen ondersteunen. Combineer deze supplementen met een gezonde levensstijl en blijf in beweging voor een vitaal lichaam.

Heb je vragen of twijfel je over een bepaald supplement? 

Ons team van orthomoleculair therapeuten staat klaar om je te helpen met een persoonlijk advies

Dus, de volgende keer dat je in de winkel staat of online zoekt naar supplementen, weet je precies waar je op moet letten. Maak de keuze voor kwaliteit, en vertrouw op merken die jouw gezondheid serieus nemen.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.