Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

 

Leestijd: 2 minuten

Healthy hacks voor gezonde ogen

In de voortdurend digitaliserende wereld waarin we leven, vormen onze ogen het instrument waar alle informatie binnen komt. Te midden van constant schermgebruik en de hectiek van het moderne leven, staan onze trouwe kijkers bloot aan uitdagingen die een impact kunnen hebben op je welzijn. Het is geen geheim dat alles in ons lichaam met elkaar verbonden is, en de stress of ziekte die we ervaren, kan zich ook manifesteren in de gezondheid van onze ogen.

Maar wees gerust! Met de waardevolle inzichten en 'healthy hacks', gaan we op ontdekkingsreis naar manieren om jouw ogen in topconditie te houden. Deze tips gaan jou daarbij helpen.

Neem regelmatig een schermpauze

Moderne tijden vragen om moderne oplossingen, maar onze ogen hebben soms behoefte aan een digitale detox. Geef je ogen regelmatig een adempauze van het scherm. Ga voor de 20-20-20 regel: elke 20 minuten, kijk 20 seconden naar iets 20 voet (ongeveer 6 meter) ver weg. Jouw ogen zullen je dankbaar zijn.

Draag geen zonnebril buiten

Wist je dat natuurlijk zonlicht niet alleen je humeur kan opfleuren, maar ook essentieel is voor gezonde ogen?

Het niet dragen van een zonnebril heeft aanzienlijke voordelen voor de gezondheid van je ogen. Natuurlijk zonlicht bevat vitale componenten zoals vitamine D, die cruciaal zijn voor algemene welzijn, inclusief ooggezondheid. Daarnaast stimuleert blootstelling aan natuurlijk licht de productie van melatonine, wat het slaap-waakritme reguleert en indirect de ooggezondheid ondersteunt.

Dus, laat die zonnebril af en toe thuis en omarm het zonlicht. Het is als een vitamine boost voor je ogen!

Draag een bril met een blauwlichtfilter

We begrijpen dat schermen een onvermijdelijk deel van ons leven zijn geworden.

Ogen zijn bijzonder gevoelig voor blauw licht, omdat het dieper in het oog kan doordringen dan andere golflengten. Langdurige blootstelling kan leiden tot vermoeide ogen, droogheid en slaapstoornissen door verstoring van het melatonine gehalte.

Bovendien beïnvloedt blauw licht het circadiaans ritme, wat van invloed is op je natuurlijke slaappatroon. Het kan de productie van melatonine, het slaaphormoon, verminderen, waardoor het langer duurt om in slaap te vallen en de kwaliteit van de slaap afneemt.

Daarom adviseren we een modieuze oplossing: brillen met een blauwlichtfilter. Stijlvol én effectief om schadelijk blauw licht te verminderen.

Oogvriendelijke voeding & supplementen

Vitamine A, een onmisbare bouwsteen voor ooggezondheid, komt ruimschoots voor in voedingsmiddelen zoals zeevruchten, en kleurrijke groenten en fruit. Deze vitamine, essentieel voor het onderhoud van het netvlies en het behoud van een scherp zicht, speelt een cruciale rol in het bevorderen van optimale oogfuncties.

Naast voeding is het eveneens essentieel om aandacht te schenken aan het welzijn van je darmmicrobioom voor een algehele gezonde levensstijl. Overweeg ook aanvullende supplementen om je ogen extra ondersteuning te bieden.

Stoffen die je in je supplementen wilt hebben om je ogen te ondersteunen zijn:

  • bètacaroteen
  • omega-3 vetzuren
  • zink
  • vitamine E
  • zeaxanthine
  • luteïne

Geef je ogen de zorg die ze verdienen met #12 Bright Eyes Complex! Deze exclusieve formule is ontworpen om de ooggezondheid te ondersteunen en vitaliteit te bevorderen.

Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is als een minivakantie voor je ogen. Gun ze de rust die ze verdienen, want tijdens het slapen herstellen ze zich. Creëer een slaapritueel, vermijd schermen voor het slapengaan en voel het verschil wanneer je wakker wordt met verfriste ogen.

Gebruik veilige producten rondom je ogen

Onze ogen verdienen alleen het beste, ook als het om verzorgingsproducten gaat. Vermijd agressieve chemicaliën en kies voor producten die zacht zijn voor je ogen.

Zie het als een spa-dag voor je ogen, elke dag! Waar wij echt fan van zijn Dr. Hauscka.

Conclusie gezonde ogen

Door de bovenstaande tips te omarmen en ze te integreren in het dagelijks leven, kunnen we streven naar heldere, gezonde ogen die ons blijvend van dienst zijn in het zien van de wereld om ons heen.

Heb jij nog vragen?

Als je merkt dat je worstelt met nachtblindheid of andere oogklachten, aarzel dan niet om een professional te raadplegen, zoals een orthomoleculair therapeut, om een gratis persoonlijk plan op te stellen dat bij jou past. Je verdient het om je beste zelf te zijn!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Breng gerust een bezoekje aan onze Instagram-pagina of bekijk onze overige recepten, blogs voor een overvloed aan gezonde en smakelijke ideeën. We delen graag kennis en tips om jouw welzijn naar een hoger niveau te tillen!