Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Halen we genoeg Vitamine D uit de zon in de zomer?

De zomer is in volle gang en wij Goldea Health, delen in deze blog hoe je je ook na de zomer gezond en stralend blijft voelen Vandaag duiken we in het belang van het slikken van Vitamine D3 in de zomer, en waarom dit niet alleen voor anderen, maar ook voor jou van groot belang kan zijn.

Direct naar:

Wat is vitamine D zon

Vitamine D3, ook wel bekend als de 'zonneschijn vitamine', wordt aangemaakt wanneer onze huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Deze vitamine is niet alleen essentieel voor sterke botten en een gezond immuunsysteem, maar het heeft ook een aanzienlijke impact op onze algehele welzijn.

Wat doet zonlicht op je huid

De zon doet meer dan alleen je huid een gezonde gloed geven. Het stimuleert de productie van Vitamine D3 in je lichaam, wat vervolgens een rol speelt in het reguleren van je biologische klok en de aanmaak van belangrijke neurotransmitters zoals serotonine, het 'gelukshormoon'.

Tips om vitamine D aan te maken

De realiteit van blootstelling aan de zon

De zomer is de tijd waarin je het liefst buiten bent en van de zon geniet. Maar hoeveel tijd breng je daadwerkelijk door in de zon? Voor velen van ons zijn drukke werkdagen, binnen zitten op kantoor, en het gebruik van zonnebrandcrème de realiteit van onze zomer. Wat is het gevolg hiervan? Een vitamine D tekort in de zomer.

Zonnebrand

Als je de hele dag ligt te bakken in de zon, is het zeker aan te raden om een natuurlijke zonnebrand te gebruiken (wij zijn fan van deze: klik hier). Zo bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralen. Maar het gebruik van zonnebrand remt de productie van Vitamine D3. Dit betekent dat zelfs als je veel tijd buiten doorbrengt, jezelf altijd insmeert, je nog een tekort kan hebben.

Wij slikken D3 in de zomer, waarom?

Laten we eerlijk zijn, de Nederlandse zomer staat niet bekend om zijn consistente zonneschijn. Ook deze zomer leek het net herfst. Onvoorspelbaar weer betekent dat we niet genoeg zon krijgen om voldoende Vitamine D3 aan te maken.

Dit is waar het slikken van goed D3-supplement in de zomer belangrijk is. Het is niet alleen een slimme zet; het kan het verschil maken in hoe jij je voelt in de zomer, maar ook hoe je je in de winter voelt. Je kent hem vast, de welbekende winterdip.

Wie is extra vatbaar voor een tekort in de zomer?

Er zijn bepaalde groepen mensen die een verhoogd risico lopen op een Vitamine D-tekort. Deze groepen omvatten onder andere:

  1. Mensen met een donkere huidskleur: Melanine, het pigment dat de huid kleur geeft, vermindert de productie van Vitamine D bij blootstelling aan zonlicht. Mensen met een donkere huid hebben daarom meer blootstelling aan zonlicht nodig om voldoende Vitamine D aan te maken.
  2. Ouderen: Naarmate we ouder worden, neemt het vermogen van onze huid om Vitamine D uit zonlicht te produceren af. Bovendien zien we steeds meer dat ouderen minder tijd buiten doorbrengen.
  3. Mensen die weinig buitenkomen: Of het nu te wijten is aan een kantoorbaan, leefstijl of medische aandoening, mensen die zelden buiten zijn, lopen risico op een Vitamine D-tekort.
  4. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: Deze groepen hebben een verhoogde behoefte aan Vitamine D voor zowel hun eigen gezondheid als die van hun baby's. Het is vaak moeilijk om voldoende Vitamine D uit voeding en zonlicht te halen.
  5. Jonge kinderen: Kinderen in de groei hebben Vitamine D nodig voor de ontwikkeling van sterke botten en een gezond immuunsysteem. Als ze niet genoeg buiten spelen of geen supplementen krijgen, kunnen ze risico lopen.

Het is belangrijk voor deze groepen om regelmatig hun Vitamine D-niveaus te controleren en zo nodig supplementen te nemen onder begeleiding van een gezondheidsexpert. Laat op een van onze Health Check dagen gratis je vitamine D waarde prikken: check hier de datums en locaties.

Welk supplement? Waar let je op

De juiste dosering:

Het is belangrijk om de juiste dosering te kiezen op basis van je persoonlijke behoeften.

Bij onze #03 Vitamin D3 kun je een dosering van 1 softgel te nemen.

In sommige situaties zou hoger doseren beter zijn. Overleg met onze orthomoleculair deskundige om ervoor te zorgen dat je de optimale hoeveelheid vitamine D3 krijgt. Vraag hier gratis advies aan.

Kies voor kwaliteit:

Niet alle supplementen zijn gelijk. Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige Vitamine D3-supplementen om de beste resultaten te behalen.

Wij hebben gekozen voor een 100% natuurlijk supplement. Onze #03 Vitamin D3 is makkelijk in te nemen en vegan.

Conclusie:

Laten we deze zomer niet alleen streven naar een perfecte zongebruinde huid, maar ook naar een optimale gezondheid.

Of je nu veel tijd in de zon doorbrengt of niet, het slikken van D3 is een slimme zet voor iedereen.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagrampagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.