Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Testosteron verhogen: 7 tips voor mannen

Vandaag willen we je inspireren en helpen bij testosteron verhogen bij mannen. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet meer power, energie en zelfvertrouwen? Voordat we je onderdompelen in onze geweldige tips, laten we je kennis maken met het hormoon testosteron. Het is hét mannelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor spieropbouw, energie en libido!

We hebben een aantal geweldige tips om je testosteron te boosten en jullie innerlijke kracht te ontketenen!

Direct naar:

Wat is testosteron eigenlijk?

Voordat we je al onze tips geven over het verhogen van testosteron willen we je kennis maken met het hormoon.

Testosteron, het ultieme mannelijke hormoon, speelt een cruciale rol in het leven van mannen. Het wordt geproduceerd in de testikels en speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van mannelijke kenmerken, zoals spiermassa, gezichtsbeharing en diepe stem. Maar testosteron is veel meer dan dat. Het beïnvloedt namelijk ook ons energieniveau, humeur, libido en algemeen welzijn.

Als een krachtige kracht achter je mannelijkheid, verdient testosteron onze aandacht en zorg. Door onze tips kan je je testosteronspiegel op een natuurlijke manier optimaliseren.

Wat doet seks met je testosteron?

Voor zowel mannen als vrouwen, weten we dat seks een belangrijk aspect van ons leven is. Maar heb je je ooit afgevraagd wat seks doet met jouw testosteron? Onderzoek heeft aangetoond dat seks een directe invloed heeft op jouw testosteronspiegel.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Evolutionary Biology toonde aan dat mannen die seks hadden met hun partner een tijdelijke stijging van hun testosteronspiegel ervaarden. Dit betekent dat een bevredigend seksleven kan bijdragen aan een gezond testosteronniveau.

Aan de andere kant heeft langdurige periodes van onthouding, de neiging om een lichte daling van testosteron te veroorzaken. Het is belangrijk om een gezond evenwicht te vinden in jouw seksuele activiteit om jouw testosteron op peil te houden.

Hoe weet je of je testosteron te laag is?

Wij vinden het belangrijk dat je kan herkennen of je testosteron wellicht een boost kan gebruiken. Als je merkt dat je moe bent, minder energie hebt, minder spierkracht voelt en een verlaagd libido hebt, kan het zijn dat je testosteron laag is. Geen zorgen, we've got your back!

Symptomen van laag testosteron

Als man, willen we ons altijd op ons best voelen. Maar soms kunnen factoren zoals leeftijd, stress, en levensstijl ons testosterongehalte beïnvloeden. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende symptomen van een laag testosterongehalte:

 1. Vermoeidheid: Voel je je vaak moe en futloos, zelfs na een goede nachtrust?
 2. Gebrek aan energie: Heb je het gevoel dat je batterijen niet meer helemaal opladen?
 3. Spierverlies: Merk je dat je spiermassa afneemt, zelfs als je regelmatig traint?
 4. Lager libido: Heb je minder interesse in seks dan voorheen?
 5. Veranderingen in stemming: Ben je vaker prikkelbaar, angstig, of voel je je neerslachtig?
 6. Erectieproblemen: Heb je moeite om een erectie te krijgen of te behouden?
 7. Verhoogd lichaamsvet: Merk je een toename van vet rond je buikstreek?

Als je een of meerdere van deze symptomen ervaart, kan het zijn dat jouw testosteron laag is. Gelukkig zijn er manieren om het tij te keren en jouw energie te herstellen.

Oorzaken van een laag testosteron bij de man

Mannen, we zijn allemaal uniek, en soms kunnen verschillende factoren invloed hebben op ons testosterongehalte. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken van een laag testosteron bij mannen:

 1. Leeftijd: Naarmate we ouder worden, neemt onze natuurlijke testosteronproductie geleidelijk af. Dit is een normaal onderdeel van het ouder worden (in dit geval kan een supplement een hele mooie ondersteuning zijn).
 2. Stress: Langdurige en intense stress kan onze hormoonbalans verstoren, wat kan leiden tot een daling van het testosterongehalte.
 3. Slaapgebrek: Onvoldoende slaap kan de testosteronproductie negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat je genoeg rust krijgt.
 4. Ongezonde voeding: Een dieet dat rijk is aan bewerkte voedingsmiddelen en suiker kan onze hormonen uit balans brengen.
 5. Gebrek aan lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel om onze testosteronspiegel te ondersteunen.
 6. Overgewicht: Overgewicht kan leiden tot een verhoogde omzetting van testosteron in oestrogeen, wat de testosteronspiegel verlaagt.
 7. Bepaalde medicijnen: Sommige medicijnen kunnen een negatieve invloed hebben op ons hormonale systeem.

Het goede nieuws is dat veel van deze factoren kunnen worden aangepakt met een gezonde levensstijl en eventueel aanvullende ondersteuning zoals #14 Testo Booster van Goldea Health. Dit gaan we in de tips uitgebreid toelichten.

Wat kun je doen als je testosteron te laag is?

Tip 1: Een goede nachrust

Je nachtrust is van cruciaal belang voor een gezond testosteronniveau. Dus geef je lichaam wat het verdient en zorg ervoor dat je 7-8 uur slaap krijgt per nacht. Een goede nachtrust zal je testosteron een boost geven en je helpen je power terug te vinden!

Tip 2: Say no to sigaretten

Roken is niet alleen slecht voor je longen, het kan ook je testosteronspiegel verlagen. Het wordt tijd om die sigaretten aan de kant te leggen en te kiezen voor een gezondere levensstijl.

Tip 3: Train krachtig, kort en intens

Krachttraining is de sleutel tot het verhogen van je testosteron. Dus gooi die dumbbells omhoog, til die gewichten en voel de kracht!

Tip 4: Geen mobiel in je broekzak

Wist je dat je mobiele telefoon in je broekzak dragen je testosteron kan aantasten? Ja, echt waar! Elektromagnetische straling kan je hormonen verstoren. Dus houd die telefoon uit je broekzak en tijdens het slapen uit de slaapkamer.

Tip 5: Alcohol

Overmatig alcoholgebruik kan je testosteron verlagen, dus wees verstandig en geniet met mate.

Tip 6: Power snacks met noten en zaden

Noten en zaden zijn rijk aan gezonde vetten en voedingsstoffen die je testosteron een boost kunnen geven. Dus heb je trek tussen de maaltijden door? Neem dan een handvol amandelen, walnoten of pompoenpitten of voeg ze toe aan je maaltijden.

Tip 7: Ga voor biologisch

Biologisch voedsel bevat minder schadelijke chemicaliën en pesticiden, die je hormonen kunnen beïnvloeden. Dus kies voor biologische groenten, fruit en (grasgevoerd) vlees.

Wat werkt nog meer als testosteron booster?

Naast onze geweldige tips zijn er ook natuurlijke supplementen die je testosteronniveau kunnen verhogen. Wij hebben bij Goldea Health een nieuw supplement speciaal voor mannen. On onze formule zit onder andere zink, B5, zink, borium, selenium, ginseng en arginine.

Waarom deze vitamines:

 • Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen
 • Seleen draagt bij aan de productie van zaadcellen
 • Seleen ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
 • Zink, goed voor de vruchtbaarheid van de man
 • B5 activeert je natuurlijke energie in het lichaam

Zo zijn er nog veel meer voordelen van de #14 Testo Booster!

Overleg altijd met een deskundige voordat je supplementen gebruikt. Raadpleeg onze orthomoleculair therapeut Cynthia voor gratis en persoonlijk advies op maat!

Conclusie

Het verhogen van je testosteron is binnen handbereik. Met een paar eenvoudige aanpassingen in je levensstijl kun je je energie en power vergroten. Luister naar je lichaam, blijf gemotiveerd en ga vooral aan de slag met de tips en supplementen adviezen!

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagrampagina of check onze andere recepten blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.

Samen gaan we voor die gezonde comeback en een fitte toekomst.

Bronnen
 • Journal of Evolutionary Biology