Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 6 minuten

Wat is astaxanthine en hoe werkt het?

Goldea Health vertelt

De gezondheid van het menselijk lichaam wordt beïnvloed door factoren van binnen- en buitenaf. Bij een gezond lichaam, horen belangrijke vitaminen uit voedingswaren die ervoor zorgen dat men naar behoren kan functioneren. Een tekort aan vitaminen kan op de lange termijn leiden tot medische klachten en problemen. Vegetariërs en veganisten hebben bijvoorbeeld vaak moeite met het consumeren van voldoende eiwitten en vitamine B12, een vitamine die terug te vinden is in dierlijke producten. De afgelopen jaren is het innemen van voedingssupplementen daardoor sterk gegroeid in populariteit. Eén van die voedingssupplementen die sterk in populariteit is gegroeid, is astaxanthine. Astaxanthine is een pigmentstof dat gekenmerkt wordt door een rode kleurstof. Astaxanthine wordt bij inname in haast alle organenstelsels en weefsels opgenomen. Dit komt omdat deze stof door het gehele lichaam werkzaam is. Daarom wordt het middel ook wel eens als ‘superfood’ gelabeld.

Direct naar:

Is astaxanthine veilig

Astaxanthine is volledig veilig in het gebruik. Mensen twijfelen een beetje aan de werking van supplementen en vitamines en vragen zich dan ook af: “Is astaxanthine gevaarlijk? En werkt het middel wel naar behoren?” De stof komt uit de natuur en wordt gemaakt door algen, plankton, bepaalde planten en bacteriën en schimmels. Deze organismen gebruiken het om zichzelf te beschermen tegen schadelijke stoffen in zuurstof en UV-stralingen. Veel waterdieren zoals garnalen, kreeften en zalm, maar ook flamingo’s danken hun roze kleur aan deze stof doordat zij deze algen en planten gebruiken als voedsel. Astaxanthine is voor al deze dieren een soort vitamine die essentieel is voor hun overleving. De meeste natuurlijke supplementen zijn veilig in het gebruik. Natuurlijk zijn er ook stoffen uit de natuur die schadelijk zijn voor het menselijk lichaam, zoals toxinen uit planten en gifstoffen. Mits astaxanthine in de juiste hoeveelheden wordt ingenomen, is dit echter een natuurlijke stof die veilig is voor het lichaam en zelfs voordelen kan opleveren. Supplementen met astaxanthine zijn al meer dan tien jaar op legale wijze te verkrijgen en er zijn geen negatieve effecten ondervonden. Op de markt zijn verschillende soorten astaxanthine verkrijgbaar, Maar welke astaxanthine is de beste? De beste vorm van dit supplement, is degene die het meest kan worden vergeleken met de stof in zijn natuurlijke vorm. Astaxanthine dat uit de Atacama woestijn komt, wordt geproduceerd door algen die onder de meest optimale omstandigheden worden gekweekt. Supplementen die uit deze streek komen, zullen een aanzienlijk betere werking hebben dan andere.

Hoeveel astaxanthine mag je per dag?

Specialisten adviseren volwassenen om dagelijks een astaxanthine dosering in te nemen tussen de 2-12 mg. Optimale resultaten worden verkregen bij een dagelijks gebruik van 8 mg. De stof zou invloed kunnen hebben op de werking van medicatie, maar uit onderzoeken zijn deze nadelige effecten nooit gebleken. Raadpleeg bij het innemen van nieuwe (voedings)supplementen en middelen altijd een dokter of andere specialist.

Zijn er bijwerkingen?

Negatieve bijwerkingen van astaxanthine zijn nog niet eerder ondervonden. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de stof waaruit nooit is gebleken dat de stof onveilig is in het gebruik. Aangezien astaxanthine een natuurlijk middel is, kan het wat langer duren voordat effecten optreden. Er wordt aangeraden het supplement dagelijks te nemen voor een langere tijd. Over het algemeen treden de eerste positieve effecten na 3 tot 5 dagen op.

Astaxanthine ervaringen

Veel gebruikers nemen het supplement langdurig in om het meeste uit de stof te halen en alle positieve bijwerkingen te ervaren. Gebruikers merken dat de huid egaler wordt en gladder en soepeler aanvoelt. Daarnaast geven veel gebruikers aan dat de stof bijdraagt aan de fysieke inspanning en het herstel van spieren na intensief bewogen of gesport te hebben.

Samenvatting

Astaxanthine is dus een voedingssuplement dat afkomstig is uit de natuur en wordt gekenmerkt door het rode pigment. Het supplement is de afgelopen jaren sterk in populariteit gegroeid. Er wordt aangeraden tussen de 2 en 12 mg van het middel per dag te nemen om het meeste uit de stof te halen. Langdurige gebruikers van deze natuurlijke stof hebben geen negatieve ervaringen te melden, wat betekent dat dit middel veilig in gebruik is. Al met al kan het wetenschappelijk bewezen geen kwaad om astaxanthine uit te proberen om erachter te komen of het supplement, in combinatie met een gezond voedingspatroon en voldoende beweging, kan bijdragen aan lichamelijke functies.