Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Bloedsuikerspiegel - Sugar Gluco Balance

Het lichaam is een complexe machine. Het weet zichzelf heel goed te onderhouden, mits het de juiste brandstof krijgt. Voor ons kan het soms lastig zijn precies te weten wat je lichaam nodig heeft. Door meer kennis op te doen over hoe het lichaam werkt, vergroot je de kans om de behoefte van jouw lichaam beter te vervullen. In deze blog leren we je over de bloedsuikerspiegel, wat is het precies? Welke invloed heeft het op de rest van je lichaam? En hoe kun je het op peil houden?

Direct naar:

Wat is je bloedsuikerspiegel?

Ons lichaam is gedurende de dag continu bezig met het balanceren van je bloedsuikerspiegel. Als je eet of drinkt, krijgt je lichaam koolhydraten binnen die voor een deel wordt omgezet in glucose. Deze glucose komt terecht in het bloed en gaat het hele lichaam door om alle cellen te voorzien van energie. Je bloedsuikerspiegel is de hoeveelheid bloedglucose in je lichaam. Als je in een korte tijd veel (natuurlijke) suiker eet, bijvoorbeeld door een smoothie te drinken, piekt de hoeveelheid glucose in je bloed. Je lichaam maakt dan insuline aan om deze waarde weer te laten dalen.

Tekenen van een stabiele bloedsuikerspiegel

Als je hongerig bent, duizelig of moe kan dit met je bloedsuikerspiegel te maken hebben. Het helpt dan om wat te eten. De voeding die je binnenkrijgt kan je lichaam omzetten in glucose en hiermee kan het energie geven aan je cellen. Als het glucosegehalte op een normaal niveau is, kun je je energiek en scherp voelen.

Hoe houd je je bloedsuikerspiegel op peil?

Er is online veel te vinden over hoe je jouw glucosegehalte op peil kunt houden en gelukkig kun je veel daarvan in je dagelijks leven toepassen. We hebben de drie beste tips gevonden en hieronder voor je op een rijtje gezet:
  • Beweging
Door dagelijks goed te bewegen verlaag je het suikergehalte in je bloed. Door de beweging verbrand je namelijk koolhydraten en dit zorgt ervoor dat je glucosegehalte zal dalen.
  • Minder suiker
We horen het overal om ons heen; pure suiker is de vijand van het lichaam. Dat geldt zeker voor de bloedsuikerspiegel. Wat doet suiker met je lichaam? Suiker zorgt voor een piek in het glucosegehalte. Het lichaam maakt dan veel insuline aan om het glucosegehalte in het bloed te verlagen. Wat volgt is trek/honger, doordat het glucosegehalte weer te laag wordt. Het resultaat is een instabiele bloedsuikerspiegel.
  • Voldoende vezels
Vezels zijn ideaal wanneer je een goede maaltijd wil eten waar je lichaam langer energie van heeft. Dit komt doordat vezels langzamer verteerbaar zijn. Ze vertragen namelijk de opname van koolhydraten. Hierdoor komt de suiker meer geleidelijk vrij in het bloed en blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.

Waarom supplementen voor je bloedsuikerspiegel gebruiken?

Net zoals geldt voor veel andere processen in je lichaam, kun je jouw natuurlijke gezondheid ondersteunen door je lichaam te voorzien van de juiste brandstof. Dit geldt ook voor het vinden van een natuurlijke bloedsuikerspiegel. Natuurlijke voedingssupplementen kunnen je op weg helpen naar een stabiel glucosegehalte.

Sugar Gluco Balance

De Sugar Gluco Balance kruidenpreparaten bevat Cinnamomum, oftewel kaneel, dat bijdraagt aan het behoud van een natuurlijke bloedsuikerspiegel. Hieronder lees je het effect van een aantal van de ingrediënten van onze Sugar Gluco Balance.
  • Kaneel draagt bij aan het behoud van een gezonde, natuurlijke bloedsuikerspiegel
  • Kaneel is goed voor de spijsvertering
  • Kaneel heeft een goede invloed op de bloedcirculatie
  • Kaneel, bij een vol gevoel in de maag
  • Kurkuma ondersteunt de vetstofwisseling
* Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating. De kruidenpreparaten van Goldea Health zijn door natuurwetenschappers samengesteld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. In elk kruidenpreparaat zitten uitsluitend extracten en poeders in de zuiverste vorm. De samenstelling van elk preparaat zorgt voor een optimale bijdrage aan je gezondheid. Doordat we uitsluitend produceren in Nederland, kunnen we je de allerbeste kwaliteit kruidenpreparaten garanderen.

Samenvatting

Het stabiel houden van je glucosegehalte kan lastig zijn. Zeker als we niet precies weten hoe de bloedsuikerspiegel werkt. Wanneer je in korte tijd veel suiker eet, piekt de hoeveelheid glucose in je bloed. Door de aanmaak van insuline daalt deze waarde, maar kan hij ook weer net teveel dalen, waardoor je weer een hongerig gevoel ervaart. Onder andere door beweging, het verminderen van suikers in je voedingspatroon en juist het toevoegen van vezels kun je zelf zorgen voor een stabiel glucosegehalte. Het gebruiken van een natuurlijk voedingssupplement kan je helpen je suikergehalte op peil te houden. Onder andere verreikt met kaneel en kurkuma helpt onze Sugar Gluco Balance je hierbij. Sugar Gluco Balance