Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Voorkom de after vakantie dip met deze 10 tips

Wij Goldea Health, begrijpen we dat vakanties geweldig zijn, maar de terugkeer naar de dagelijkse sleur kan soms moeilijk zijn. Die gevoelens van vermoeidheid, futloosheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, verminderde eetlust en prikkelbaarheid kunnen je behoorlijk overweldigen na een geweldige vakantie. Maar maak je geen zorgen! We staan voor je klaar om je te helpen deze "after vakantie dip" te overwinnen.

In deze blog gaan we dieper in op de vakantie blues, waarom ze optreden en geven we je waardevolle tips om je energie en vitaliteit terug te vinden. Laten we samen aan de slag gaan!

Direct naar:

De vakantie blues: Wat is dat?

Dat gevoel van 's ochtends wakker worden met de zon op je gezicht, de zeelucht inademen, het zachte ruisen van de golven, de vrijheid om te genieten zonder zorgen. Vakanties zijn als een droom die uitkomt, maar waarom voelen we ons na zo'n geweldige tijd soms zo slecht? De vakantie blues, ofwel de after vakantie dip, kunnen toeslaan en zorgen voor een behoorlijke disbalans in ons welzijn.

Denk aan: gevoelens van vermoeidheid, futloosheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, verminderde eetlust en prikkelbaarheid.

Waarom de vakantie blues?

Het is het gevoel van melancholie dat je overvalt na een fantastische vakantie. Je hebt genoten van je vrije tijd, maar nu moet je weer aan het werk, studeren of je dagelijkse verantwoordelijkheden oppakken. Het resultaat? Stress, vermoeidheid, en allerlei fysieke en mentale ongemakken.

Hoe de after vakantie dip je gezondheid beïnvloedt

Misschien vraag je je af hoe die prachtige vakantie je gezond en welzijn zo kan aantasten.

Nou, het zit zo: tijdens de vakantie passen we vaak een ander ritme toe. We slapen misschien langer, gaan later naar bed, eten anders en ervaren over het algemeen minder stress. Maar wanneer we terugkomen, moeten we weer in onze oude, vaak stressvolle patronen terechtkomen.

Dit kan leiden tot slapeloosheid, vermoeidheid overdag, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, verminderde eetlust en meer.

Onze tips om de after vakantie dip te verslaan

Met de juiste aanpak kun je de after vakantie dip overwinnen en je energie en vitaliteit terugvinden. Laten we eens kijken naar enkele praktische tips die je kunnen helpen.

1. Herstel je slaapritme

Het is verleidelijk om tijdens je vakantie laat op te blijven en uit te slapen, maar zodra je thuis bent, is het essentieel om je normale slaapritme te herstellen. Ga op een vast tijdstip naar bed en sta op dezelfde tijd op, zelfs in het weekend. Dit helpt je lichaam om weer in het (juiste bio) ritme te komen.

2. Gezonde voeding

Je hebt misschien genoten van heerlijk eten op vakantie, maar zorg ervoor dat je bij thuiskomst weer gezond eet. Voed jezelf met voedzame maaltijden vol groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten om je energie terug te krijgen en je humeur te verbeteren. Je kunt altijd inspiratie opdoen uit onze recepten blogs.

3. Beweeg regelmatig

Begin met regelmatige lichaamsbeweging. Dit kan wandelen, dansen, krachttraining, joggen, yoga, of elke andere vorm van beweging zijn die je leuk vindt. Beweging stimuleert de afgifte van endorfines, je 'feel-good' hormonen, en kan je helpen om die vakantie blues te verdrijven.

4. Planning en organisatie

Een goede planning kan je helpen om de stress van het dagelijkse leven beter aan te kunnen. Maak lijstjes, stel doelen en houd een agenda bij. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en je concentratie te verbeteren.

5. Ontspanningstechnieken

Leer ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of mindfulness. Deze technieken kunnen helpen om stress te verminderen en je geest tot rust te brengen.

6. Positieve afleiding

Creëer positieve afleidingen in je leven. Plan leuke activiteiten, sociale bijeenkomsten of uitstapjes om naar uit te kijken. Denk aan nieuwe vakantie plannen! Dit kan je helpen om je stemming te verbeteren en je te focussen op positieve ervaringen.

7. Zorg goed voor jezelf

Self care is essentieel. Gun jezelf wat me-time. Doe dingen waar je van houdt, zoals lezen, muziek luisteren, een warm bad, bewegen of gewoon ontspannen. Het helpt om je batterij op te laden en jezelf weer op te peppen.

8. Vernieuw je werkplek

Of je nu thuis werkt of op kantoor, zorg voor een opgeruimde en gezellige werkplek. Voeg planten toe, persoonlijke accenten, of een vakantiefoto om het tot een plek te maken waar je graag bent. Een positieve werkplek kan je humeur en productiviteit ten goede komen.

9. Start weer rustig op met werk

Het is begrijpelijk dat je meteen weer aan de slag wilt, maar geef jezelf wat tijd om te wennen aan je oude routine. Begin rustig, herintroduceer je taken stap voor stap, en je zult merken dat je gemakkelijker weer in de workflow komt. Dit kan de stress verminderen en je slaap verbeteren.

10. Neem je vitamines - van Goldea Health

Zorg ervoor dat je de juiste vitamines binnenkrijgt om je energie en welzijn te ondersteunen.

Onze basis is:

Extra supplementen slikken? Overleg met onze orthomoleculair therapeut Cynthia voor gratis en persoonlijk advies op maat!

Conclusie:

De after vakantie dip kan uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak kun je jezelf weer terugvinden na je vakantie. Herstel je slaapritme, eet gezond, beweeg regelmatig, organiseer je leven, leer ontspannen, geniet van positieve afleidingen en zorg goed voor jezelf. We begrijpen dat de vakantie blues vervelend kunnen zijn, maar met deze stappen kun je terugkeren van je vakantie met een frisse start en een hernieuwde energie. Dus, laat die vermoeidheid en futloosheid achter je en omarm het leven met volle teugen.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagrampagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.