Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Astaxanthine wel 6000x sterker dan Vitamine c

Tegen de mensen die denken dat Astaxanthine onzin is, zeggen we graag: Think again! Deze antioxidant is overal in het lichaam werkzaam. Van je ogen tot aan je huid. Wat Astaxanthine precies is, waar het nog meer goed voor is en wat wetenschappers over deze krachtige antioxidant te zeggen hebben, lees je allemaal terug in onze blog!


In deze blog:

 • Wat is de beste antioxidant?
 • Waar is Astaxanthine goed voor?
 • Voed je huid van binnenuit!
 • Natuurlijke versus synthetische astaxanthine
 • De interesse van wetenschappers voor Astaxanthine
 • Advies
 • Samenvatting


Wat is de beste antioxidant?

De beste antioxidant, is de super antioxidant Astaxanthine. Wist je dat deze antioxidant wel 6000 keer sterker is dan vitamine C? Astaxanthine is afkomstig van de bloedregenalg en behoort tot de carotenoïde familie. Deze rode alg groeit in wateren zoals meren en vijvers, maar komt ook voor in het Arctisch zeegebied. De astaxanthine uit dit algje wordt ook wel de krachtigste antioxidant uit de natuur genoemd en noemt men ook wel ‘Het Rode Goud’. Antioxidanten hebben wij allemaal nodig, want deze beschermen het lichaam tegen vrije radicalen van buitenaf. Dankzij astaxanthine kleurt o.a. de zalm, kreeft en flamingo mooi roze. Deze dieren hebben de astaxanthine nodig om te overleven. En het wordt steeds duidelijker dat het voor de mens ook een zeer interessante stof is.


Waar is Astaxanthine goed voor?

Astaxanthine is werkzaam in het gehele lichaam. Het immuunsysteem wordt ondersteund en gereguleerd door de werking van deze krachtige antioxidant. Het is onder andere goed voor:

 • Bescherming tegen UV straling: Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van Astaxanthine en hieruit blijkt dat het een natuurlijke bescherming biedt tegen UV Schade.* UV Schade is de hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering.
 • Gezondheid van de ogen: Ondersteunt de gezondheid van de ogen.* Het rode pigment uit de alg concentreert zich in het oog waardoor het oog beschermd wordt tegen UV licht. Dit voorkomt schade aan de lichtcellen, de fotoreceptoren genaamd. Vandaar dat het als voorzorg goed in te zetten tegen staar (cataract en glaucoom) en macula degeneratie.
 • Hart en bloedvaten*: Ondersteunt hierbij de gezondheid
 • De huid*: Kan bijdragen aan een gezonde huid
 • Spierfunctie*: Kan bijdragen aan een gezonde spierfunctie
 • Kraakbeen*: Gezond kraakbeen
 • Darmen*: Gezonde darmen

Dit zijn overige gezondheidsclaims.*Toegestane EFSA claims

Voed je huid van binnenuit!

Dagelijks wordt je huid blootgesteld aan vrije radicalen. Door zonlicht en luchtvervuiling onder andere ontstaat oxidatieve stress. Dit is een proces die zorgt voor veroudering. Door middel van gezonde voeding met Vitamine A, C en E krijg je antioxidanten binnen die dit proces afremmen en tegenaan. Uit onderzoek is gebleken dat astaxanthine de meest krachtige natuurlijke antioxidant is die er bestaat en helpt om de conditie van de huid optimaal te beschermen en verbeteren.


Natuurlijke versus synthetische astaxanthine

Astaxanthine supplementen zijn in twee varianten te verkrijgen, namelijk natuurlijk versus synthetisch. De duurdere versies bevatten de rode pigmentstof uit de bloedregenalg en de goedkopere variant bevat een chemische versie geproduceerd uit aardolie. Van deze laatste wordt gezegd dat het minder effectief is, namelijk 20 tot 50 keer zwakker dan de natuurlijke versie. Bovendien worden de wetenschappelijke studies uitgevoerd met de natuurlijke variant, derhalve is er geen bewijs dat de synthetische variant veilig is en dezelfde gezondheidsvoordelen biedt. De natuurlijke wordt beter, sneller en vollediger door het lichaam opgenomen.


De interesse van wetenschappers

De belangstelling van wetenschappers groeit. Astaxanthine is namelijk de meest krachtige natuurlijke antioxidant die er bestaat, vele malen sterker dan Vitamine C en E bijvoorbeeld. Van antioxidanten is bekend dat ze de werking van vrije radicalen tegengaan en kunnen uitschakelen. Vrije radicalen zijn schadelijke elementen waar wij elke dag aan blootgesteld worden. Denk aan zonlicht, stress, zware lichamelijke arbeid maar ook het inademen van uitlaatgassen, smog, sigarettenrook, bestrijdingsmiddelen en schoonmaakmiddelen. Gelukkig is ons lichaam uitgerust met een eigen verdedigingsmechanisme, namelijk antioxidanten. Het is van belang dat het lichaam beschikt over voldoende antioxidanten om de vrije radicalen de baas te kunnen zijn. Astaxanthine blijkt hiervoor heel goed geschikt, misschien zelfs wel de beste antioxidant die er bestaat. Deze heeft namelijk dezelfde lengte en dikte als die van een celmembraan. Dit geeft een betere bescherming tegen cellulaire schade dan welke andere antioxidant dan ook.


Heb je vragen over onze supplementen?

Heb je vragen over onze natuurlijke voedingssupplementen of wil je advies over welk voedingssupplement het beste aansluit op jouw behoefte? Neem gerust contact met ons op of vraag ons gratis en persoonlijk advies aan!

Samenvatting

Dat Astaxanthine onzin is, hebben wij bij deze wel ontkracht. Deze rode alg is werkzaam in ons hele lichaam en ook ons immuunsysteem wordt door deze krachtige antioxidant ondersteunt en gereguleerd. Naast het feit dat deze antioxidant goed is voor in je lichaam, biedt het ook voordelen voor de buitenkant van je lijf. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ook de conditie van je huid optimaal wordt beschermd en verbeterd. Ons lichaam heeft van nature al haar eigen verdedigingsmechanisme om ons te beschermen tegen schadelijke elementen, zoals zonlicht, stress en sigarettenrook. Maar het is van belang om je lichaam te voorzien van voldoende antioxidanten. Astaxanthine is hiervoor geschikt, want deze heeft namelijk dezelfde lengte en dikte als een celmembraan.