Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd 4 minuten

Waarom heeft Goldea gekozen voor de blisterverpakking?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. In deze blog lichten we onze keuze voor de blisterverpakking daarom graag toe!

Direct naar:

  1. Maximale houdbaarheid
  2. Eenvoudig doseren en je voorraad inzichtelijk
  3. Gemak en milieu
  4. Kinderveiligheid
  5. Contact
De capsules en softgels van Goldea Health zijn door de doordrukstrips per stuk verpakt, waardoor de kwaliteit behouden blijft. Bij traditionele potten zijn de supplementen onderhevig aan invloeden van buitenaf zodra de pot voor de eerste keer geopend wordt. Zo komt er vocht in de pot zodra de deksel opengaat. Een ander voordeel van blisterverpakkingen is dat je alleen de pillen aanraakt die je op dat moment gebruikt. Bij een pot met capsules neem je vaak enkele in de hand, waarna je de rest terugdoet in de pot. Hierdoor komen de ongebruikte pillen in contact met bacteriën.
Wist je dat onderzoeken hebben aangetoond dat mensen vaker hun supplementen trouw slikken bij blisterverpakkingen in vergelijking met potten? Dit komt doordat je bij een blisterverpakking beter in de gaten hebt wanneer de voorraad bijna op is. Je bestelt hierdoor op tijd je nieuwe supplementen. Bij een pot wacht je snel te lang, waardoor je te laat ontdekt dat de voorraad bijna op is. Daarnaast gebruikt men in de apothekerswereld liever een blisterverpakking, omdat gebruikers op deze manier vaker hun dagdosering binnenkrijgen.
Het voordeel van een doordrukstrip ten opzichte van een glazen pot gaat verder dan alleen de dosering en het behoud van kwaliteit. Ook het gemak speelt een belangrijke rol. Zo nemen de blisterverpakkingen niet alleen minder ruimte in beslag. Je kunt de strips ook makkelijker meenemen in je handtas of bijvoorbeeld in je koffer op vakantie. Tevens kunnen de verpakkingen gemakkelijker verstuurd worden, zo past een blisterverpakking in een brievenbusdoosje gemakkelijk door de brievenbus. Dit is bovendien goed voor het milieu, doordat de arbeidsintensieve pakketdienst met bijbehorende grotere C02-uitstoot niet nodig is. Ten slotte is het karton dat Goldea Health voor de verpakkingen gebruikt biologisch afbreekbaar.

Onderzoeken hebben aangetoond dat blisterverpakkingen beter presteren qua kindveiligheid dan potten met een kindveilige cap. Vele kinderen zijn namelijk in staat om binnen enkele seconden een pot met kindveilige deksel te openen en zichzelf op deze manier te kunnen vergiftigen. Blisterverpakkingen daarentegen bieden een aanzienlijk hoger veiligheidsniveau en scoren in de meeste gevallen een F=1, wat de hoogste beschikbare kinderveiligheidsclassificatie betreft.

Wil je meer weten over ons en onze supplementen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je graag te woord. Heb je een vraag over welke supplementen jij het beste kunt slikken? Dat kan! Goldea Health biedt gratis persoonlijk advies aan, afgestemd op jouw leefstijl en behoefte. Zodat je precies weet welke supplementen jij het beste kan slikken voor een optimale gezondheid.