Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten Laatste bewerking: 19 mei

7 tips voor het herstellen van je slaapritme

Goldea Health geeft tips

Lig jij vaak te woelen en te draaien in je bed? Verschillende factoren kunnen je slaapritme verstoren. Van (werk)stress, verantwoordelijkheden voor het gezin tot onverwachte uitdagingen, zoals ziekten, spanningen of angst. Slaapproblemen kunnen diverse oorzaken hebben en kan ervoor zorgen dat je in een vicieuze cirkel raakt, waar je maar moeilijk uit kan komen.

Hoe kan ik mijn slaapritme herstellen?

Hoewel je misschien niet in staat bent om de factoren helemaal te veranderen, kan je wel je eigen gewoontes aanpassen en ondersteuning zoeken in de vorm van voedingssupplementen. Goldea Health geeft 7 tips om slaapproblemen op te lossen. Lees snel verder naar alle tips!

Direct naar:

Tip.1 Let op wat je eet en drinkt

Ga niet met honger of helemaal volgepropt naar bed. Vermijd in het bijzonder grote en- of zware maaltijden (3-4 uur) voor het slapengaan. Nicotine, cafeïne en alcohol kunnen ook voor slaapproblemen zorgen. Dus wees ook met deze stoffen voorzichtig. De stimulerende effecten van nicotine en cafeïne hebben uren nodig om te slijten en kunnen de kwaliteit van slaap verminderen. En hoewel alcohol je slaperig kan maken, kan het de slaap later in de nacht verstoren.

Tip.2 Creëer een rustgevende omgeving

Creëer een kamer die ideaal is om te slapen. Vaak betekent dit koel, donker en stil. Blootstelling aan licht kan het moeilijker maken om in slaap te vallen. Vermijd langdurig gebruik van lichtgevende schermen vlak voor het slapengaan. Het kan helpen om kalmerende activiteiten te doen voor het slapengaan, zoals het nemen van een bad of het luisteren van ontspannende muziek. Kijk naar wat voor jou het beste werkt.

Tip.3 Wifi en elektriciteit

Uit onderzoek blijkt dat elektriciteit en wifi je slaap kunnen verstoren. Leg daarom je telefoon in een andere kamer, zet wifi uit voordat je gaat slapen. En… schuif je bed van de muur af. Het zal een beetje vreemd klinken, maar in de meeste muren zit elektriciteit. Wanneer je je bed van de muur schuift, zal het effect van de elektriciteit op je lichaam enorm verminderen.

Tip.4 Slaapritme verbeteren: beperk dutjes overdag

Lange dutjes overdag kunnen je slaapritme verstoren. Als je ervoor kiest om een dutje te doen, beperk jezelf dan tot maximaal 30 minuten en vermijd dit laat op de dag.

Tip.5 Beweeg!

Regelmatige lichaamsbeweging kan je slaapritme bevorderen. Zeker wanneer de lichaamsbeweging in de buitenlucht is kan dit je slaap enorm verbeteren. Vermijd echter om te dicht bij het slapengaan nog heel actief te zijn, je lichaam moet zich kunnen voorbereiden op slaap.

Tip.6 Neem voedingssupplementen

Niet kunnen slapen betekent vaak dat we naar de winkel rennen voor een middeltje. De meeste mensen maakt het dan niet meer uit als het middeltje niet volledig natuurlijk is. Als het maar werkt, want niets is zo vervelend als niet kunnen slapen! Wanneer de middeltjes in de winkel niet werken gaan we vaak naar de dokter. De dokter kan slaapmedicatie voorschrijven, zoals: Serotonine en Cortisol. Dit helpt vaak wel, maar kunnen zorgen voor bijwerkingen. Goldea Health biedt natuurlijk werkende voedingssupplementen aan die slaapproblemen oplossen.
Sophie vertelt: ‘Ik heb een lange tijd gehad dat ik niet goed kon slapen. Mijn moeder gaf me de Natural Sleep Support samen met de Magnesium van Goldea Health, sindsdien ben ik beter gaan slapen. Na alles wat ik heb geprobeerd, ben ik super blij met de voedingssupplementen omdat ze 100% natuurlijk zijn en echt werken.’

Waarom magnesium voor het slapen innemen?

Ons lichaam heeft magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Magnesium helpt ons lichaam en onze hersenen te ontspannen. Wanneer we magnesium innemen voordat we gaan slapen, helpt dit om ons lichaam voor te bereiden om te gaan slapen. Wanneer je magnesium inneemt voor het slapen gaan is de kans groter dat je diep slaapt.

Wat is het beste natuurlijk slaapmiddel?

De Natural Sleep Support is een voedingssupplement waarin 100% natuurlijke kruidenextracten zijn toegevoegd, waarvan Slaapmutsje en Melisse helpen om lekker te slapen en om uitgerust wakker te worden. Aangevuld met de aminozuren GABA en 5-HTP plus het mineraal zink voor het oplossen van slaapproblemen.

Tip.7 Vraag om advies

Bijna iedereen heeft weleens een dag hij of zij minder goed slaapt. Als je vaker moeite hebt met slapen, is het raadzaam om contact op te nemen met een deskundige. Vraag bijvoorbeeld gratis advies aan via Goldea Health. Onze orthomoleculair voedingsdeskundige neemt contact met je op.

Samenvatting

Slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar het belangrijkste is dat je hier niet te lang mee blijft rondlopen. Er zijn diverse factoren waar jij zelf invloed op kunt hebben en meteen kan toepassen in je dagelijks leven. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende beweegt, creëer een rustige slaapomgeving en let op je voeding. Bekijk onze supplementen die jouw nachtrust kunnen bevorderen.

Onze producten voor een betere nachtrust

Veelgestelde vragen

Wanneer je slaapproblemen ondervindt, kun je last hebben van de klachten als: Vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen. Ja, alle supplementen zijn volledig plantaardig. Het is volledig natuurlijk en is verkrijgbaar als een plantaardige capsule of softgel. Dat hangt af van hoe jij in het leven staat en welke tekorten jij zou kunnen aanvullen. Wil jij weten welke supplementen jij nodig hebt? Vraag hier een gratis en persoonlijk advies aan.

Heb jij nog vragen?

Heb jij na het lezen van de blog nog vragen? Geen probleem! Neem contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.