Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Slaap supplementen voor een optimale nachtrust

Onze slaap is kostbare tijd die ons lichaam goed kan gebruiken. Beweging is belangrijk voor onze gezondheid en conditie. Maar daar tegenover is rust en voldoende slaap minstens zo belangrijk. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om lekker te slapen. In deze blog lees je hoe slaap supplementen je kunnen helpen om makkelijker in slaap te vallen, beter door te slapen en uitgerust wakker te worden. Ook geven je we advies als het gaat om voedingssupplementen en ingrediënten.

Direct naar:

Wat zijn slaap supplementen?

Supplementen op basis van natuurlijke ingrediënten kunnen je ondersteunen bij een goede nachtrust. Zo kunnen ze helpen bepaalde natuurlijke stofjes of hormonen in het lichaam te activeren. Dit kan je helpen sneller in slaap te komen, door te slapen en uitgerust wakker te worden. Zo’n hormoon is bijvoorbeeld melatonine. Melatonine regelt je dag- en nachtritme. Zodra het donker wordt begint je lichaam met het aanmaken van melatonine en dit zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Om verschillende reden kan het zijn dat de melatonine aanmaak verstoord wordt, bijvoorbeeld door de korte winterdagen, een jetlag, stress, ouder worden, roken, te weinig daglicht en te veel blauw licht voor het slapen. Melatonine is een veel aangeboden slaap supplement. Echter zijn hier vaak bijwerkingen aan verbonden en dit is het geval bij meerdere slaap supplementen. Melatonine is daarnaast een hormoon en daarom moet je hier extra voorzichtig mee zijn. Doe bijvoorbeeld goed onderzoek naar de veiligheid en bijwerkingen van een slaap supplement. Voor de gezondheid is het belangrijk dat aan zulke supplementen uitsluitend natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd. Kunstmatige ingrediënten, zoals vulmiddelen, glansmiddelen of antiklontermiddelen kunnen schadelijke effecten hebben op het lichaam en de gezondheid.

Natural Sleep Support

De supplementen van Goldea Health worden samengesteld met enkel hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Gemaakt in Nederland en 100% plantaardig. Onze Natural Sleep Support is hier een voorbeeld van. Dit supplement is speciaal ontwikkeld is om de nachtrust te verbeteren. In het voedingssupplement zijn 100% natuurlijke kruidenextracten toegevoegd, waarvan Slaapmutsje en Melisse helpen om lekker te slapen en om uitgerust wakker te worden. Aangevuld met de aminozuren GABA en 5-HTP plus het mineraal zink.

Wat is Gaba?

Gaba is een natuurlijk stof wat staat voor gamma-aminoboterzuur. Het is een niet-essentieel aminozuur. GABA wordt van nature aangetroffen in onder andere groene groenten (spinazie en broccoli), tomaten, zaden en noten.

Wat is slaapmutsje?

Slaapmutsje ook wel ‘goudpapaver’ genoemd is een plant met een goudgele bloem. De plant heeft deze bijnaam gekregen vanwege zijn rustgevende eigenschappen. Goudpapaver is evenwichtig in stresssituaties en heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie.

Wat is Melisse extract?

Melissa extract (Citroenmelisse) is een kruid dat van oudsher al werd gebruikt om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress. Melisse extract helpt om het lichaam te ontspannen.

Weet wat je slikt

Niet alleen aan slaap supplementen, maar aan supplementen in het algemeen worden vaak schadelijke kunstmatige ingrediënten toegevoegd. De meeste mensen hebben geen idee met welke ingrediënten supplementen gemaakt worden. Ondanks de strikte eisen die we in Nederland hebben, weten slimme fabrikanten toch een manier om supplementen ‘ongezond’ te maken. In onze minicursus ‘’Weet wat je slikt’’ geven wij je handige tools om de etiketten te leren lezen en te begrijpen. Zodat jij supplementen kunt slikken die optimaal werken voor jouw gezondheid. Je vindt er onder andere een foute ingrediëntenlijst, zodat je weet welke supplementen je absoluut moet vermijden. Je download de minicursus gratis via onze website. Op zoek naar andere supplementen die de ontspanning en nachtrust ondersteunen? Lees deze blog.
Goldea Health Natural Sleep Support