Deze blog gaat over natuurlijke zonbescherming voor je huid. In de zomer kan je huid anders aanvoelen: trekkerig en droog, vooral na een dagje op het strand met veel zon en wind. Daarnaast kan pigmentatie de kop opsteken. Het is duidelijk dat je huid in deze periode wat extra zorg en bescherming nodig heeft. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke manieren om je huid stralend en gehydrateerd te houden tijdens de zomermaanden. Daarom delen we graag enkele tips voor een gezonde en goed verzorgde huid, zodat je kunt genieten van een zorgeloze zomer.
Tip 1: Natuurlijke zonbescherming huid van binnenuit
Het is belangrijk om je huid niet alleen van buitenaf te beschermen, maar ook van binnenuit. Dan hebben we het vooral over de bescherming tegen pigmentatie, UVA/UVB-straling en vervuiling. Vooral nu we in de zomer veel meer buiten zijn. Antioxidanten spelen hierbij een cruciale rol. Ze bieden bescherming tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals te veel blootstelling aan zonnestralen en milieu-gerelateerde factoren. Onderzoek heeft aangetoond dat UV-straling en luchtvervuiling vrije radicalen op en in de huid produceren.Vrije radicalen "stelen" elektronen van gezonde cellen en maken hier ook vrije radicalen van. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen en voorkomen zo schade aan gezonde cellen. Een krachtige Astaxanthine die je huid van binnenuit kan beschermen tegen onder andere UV-straling is die van ons: #08 Astaxanthine. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan je zomerse huidverzorging.Waarom Astaxanthine?
Natuurlijke Astaxanthine
Krachtige antioxidant
Hoge dagdosering 8mg
100% Natuurlijk en vegan
Bescherming tegen UV straling*
Gezondheid van de ogen*
De huid*
*Toegestane EFSA claimsKortom: het is een waardevolle aanvulling op je dagelijkse routine voor natuurlijke zonbescherming tijdens de zomermaanden.
Tip 2: Be wise
Zonlicht is een belangrijk onderdeel van een gezond leven, maar het is belangrijk om jezelf ook te beschermen tegen de kracht van de zon.Het is belangrijk om verstandig om te gaan met de zon en jezelf te beschermen tegen overmatige blootstelling aan schadelijke UV-stralen. Het is aan te raden om niet uren lang onbeschermd te bakken, tussen 11.00 en 16.00 uur. Wanneer je wel de zon in gaat, is het belangrijk om regelmatig een laagje natuurlijke zonbescherming op de huid aan te brengen.
Tip 3: Kies natuurlijke zonbescherming voor je huid
Net zoals we letten op de zuiverheid van onze supplementen, is het ook belangrijk om bewust te zijn van wat we op onze huid smeren. Onze huid is namelijk net een grote spons en neemt alles op wat we erop aanbrengen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke, minerale zon verzorgingsproducten. Wist je dat je huid binnen 20 seconden al opneemt wat je erop smeert? Een aanrader is de Gekleurde Zonnebrandcrème Gezicht SPF 30 van Dr. Hauschka. Deze crème beschermt niet alleen tegen zonkracht, maar zorgt ook voor een frisse teint zonder witte waas. Daarnaast is de After Sun Lotion van Dr. Hauschka een uitstekende keuze om je huid te verkoelen, verfrissen en voeden na een warme zomerdag. Deze lotion activeert ook het herstellend vermogen van je huid. Dr. Hauschka staat bekend om zijn zuivere en natuurlijke producten, en deze verzorgingsproducten vormen daarop geen uitzondering. Wij zijn al mega fan, maar wil je meer weten over Dr. Hauschka? Klik hier.
Tip 4: Hydrateer van binnenuit
Naast het aanbrengen van de juiste producten op je huid, is hydratatie van binnenuit van groot belang. Vooral tijdens warme dagen, wanneer je veel vocht verliest door transpiratie, is het essentieel om voldoende te drinken. Water en groene thee zijn uitstekende keuzes. Je kunt je water ook verrijken door het toevoegen van Himalayazout (ook wel een sole - mega goed om je mineralen aan te vullen), citroen, gember, muntblaadjes en komkommer.Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol bij hydratatie. Het eten van voeding met een hoog watergehalte kan helpen om een vochtarme huid te voorkomen. Denk aan: watermeloen, komkommer, radijsjes, wortels, grapefruit, aardbeien en ananas hydraterende fruitsoorten. Kies bij voorkeur voor onbespoten varianten voor optimale gezondheidsvoordelen.Maar ook groene bladgroenten zoals sla en spinazie, paprika, broccoli, raapsteeltjes en eieren zijn goede keuzes vanwege het gehalte aan luteïne. Luteïne in voeding zorgt voor bescherming tegen UV-straling.
Tip 5: Laat de zon voor je werken
Zon = geZOND! Hoewel verbranden niet goed is voor je huid, is het wel belangrijk om dagelijks onbeschermd de zon in te gaan, bij voorkeur 's ochtends vroeg om de eerste zonnestralen op te vangen. Dit zorgt voor een goede vitamine D-spiegel en zo bouwt je huid natuurlijke zonbescherming op.Naast de vitamine D-productie heeft zonlicht ook andere voordelen. Het reguleert onze lichaamsfuncties en ons slaappatroon, en geeft ons een opgewekt en energiek gevoel. Vergeet echter niet om overdag regelmatig een laagje zonbescherming aan te brengen om je huid te beschermen.
Conclusie: natuurlijke zonbescherming huid
Een stralende en gehydrateerde zomerse huid vereist de juiste zorg en bescherming. Naast het gebruik van natuurlijke zonbescherming voor je huid, is het essentieel om ook van binnenuit je huid te beschermen met behulp van antioxidanten zoals Astaxanthine. Vergeet niet om verstandig om te gaan met de zon, waarbij je de zonkracht vermijdt op het heetst van de dag en regelmatig een nieuwe laag zonbescherming aanbrengt. Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten die je huid verzorgen en beschermen zonder schadelijke ingrediënten. Hydrateer jezelf van binnenuit door voldoende water te drinken en voedingsmiddelen met een hoog watergehalte te consumeren.Wil je graag professioneel advies op maat? Bij Goldea Health kun je gratis advies krijgen van onze orthomoleculair voedingsdeskundige. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.Meer weten over de krachtige antioxidant Astaxanthine en hoe het je huid kan beschermen? Klik hier voor meer informatie.Geniet van een zorgeloze zomer met een stralende en gezonde huid!
Laboratory for Oxidative Stress Research, Faculty of Health Sciences, University of Ljubljana, Zdravstvena Pot 5, 1000 Ljubljana, Slovenia.