Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Een supplement om vermoeidheid aan te pakken: 7 bewezen oplossingen

Voor alle nachtbrakers, kersverse ouders en iedereen die wat extra energie kan gebruiken! We kennen allemaal die nachten waarin je je kussen van alle hoeken probeert te temmen, terwijl de slapeloosheid toeslaat. Of dat we weken het gevoel hebben niet helemaal die energie te hebben die we normaal hebben. Vrees niet, want wij staan aan je zijde als jouw orthomoleculair gids naar meer energie! Ontdek hoe voedingssupplementen een rol kunnen spelen. Een 'supplement vermoeidheid' kan je een kick start geven voor meer energie gedurende dag. Laten we eerst het raadsel van 'supplement vermoeidheid' ontcijferen. We hebben het over die momenten waarop je lichaam meer een uitgeputte motor lijkt dan een goed geoliede machine. Werkdagen worden slopende marathonraces en nachten veranderen in uren naar het plafond staren. Maar waarom overkomt dit ons?

Direct naar:

Wat bedoelen we met vermoeidheid?

Iedereen heeft wel eens die dagen waarop de energie lijkt te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Soms is het duidelijk waarom je je vermoeid voelt, zoals na een korte nacht of een drukke dag. Geen reden tot paniek, want met een goede nachtrust lijkt alles snel weer normaal te worden. Maar als vermoeidheid en futloosheid een dagelijkse metgezel worden, en je taken en welzijn eronder lijden, dan wordt het tijd om te luisteren naar wat je lichaam zegt. Een voortdurend gebrek aan energie kan je werk, sociale leven en zelfs je mentale en fysieke gezondheid beïnvloeden. Het is een teken dat er mogelijk een dieperliggend probleem is dat aandacht verdient.

Oorzaken van vermoeidheid

Het kan zijn dat je smartphone je partner in crime is tot in de late uurtjes, of dat je jezelf hebt verloren in een zee van zorgen en gedachten. En laten we die cafeïne overdosis van de hele dag niet vergeten! Het gevolg? Je voelt je uitgeput, prikkelbaar en helemaal niet klaar om de wereld aan te pakken. Achter die aanhoudende vermoeidheid kunnen diverse boosdoeners schuilgaan. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken die de energie uit je dag kunnen zuigen:
 • Langdurig Slaaptekort: Wanneer piekeren, tot 's avonds laat schermtijd en onbeantwoorde e-mails hun tol eisen op je nachtrust.
 • Slechte Slaapkwaliteit: Soms is het niet de hoeveelheid slaap, maar de kwaliteit ervan die je vermoeid laat ontwaken. Meer leren over beter slapen? Lees dan deze blog: klik hier.
 • Bijwerkingen van Medicijnen: Soms dragen de 'geneesmiddelen' zelf bij aan de vermoeidheid.
 • Zwangerschap: De wonderen van de zwangerschap kunnen soms gepaard gaan met vermoeidheid.
 • Onvoldoende Lichamelijke Beweging
 • Aanhoudende Spanningen

De rol van supplementen vermoeidheid

Supplementen kunnen je helpen je energieniveau te boosten en je nachtrust te herstellen. We hebben de beste supplementen samengesteld die je kunt verkennen om die 'supplement vermoeidheid' te overwinnen. Waar wil je nu op letten bij een supplement die je energie niveau's een boost geeft? Dat zijn de volgende vitamines, mineralen en kruiden.
 1. Vitamine B1 (Thiamine): biedt onder andere voordelen voor: het bevorderen van een gezond hart, het ondersteunen van het zenuwstelsel, het beïnvloeden van de gemoedstoestand, het verbeteren van leerprestaties, het versterken van het concentratievermogen, het bevorderen van het geheugen en het reguleren van het energiemetabolisme.
 2. Vitamine B2 (Riboflavine): heeft onder andere een belangrijke rol bij: het gezond houden van het zenuwstelsel, het behouden van gezonde slijmvliezen, het reguleren van de ijzerbalans, het ondersteunen van een stralende huid, het bevorderen van een scherp gezichtsvermogen en het faciliteren van het proces van energieproductie.
 3. Vitamine B5 (Pantotheenzuur): speelt onder andere een rol bij: het verminderen van gevoelens van moeheid en vermoeidheid, het ondersteunen van een normale reactie op stress, het bevorderen van mentale veerkracht en het faciliteren van het energieleverende metabolisme.
 4. Vitamine B6: biedt voordelen zoals het bevorderen van de productie van cysteïne, het reguleren van het metabolisme van homocysteïne, het ondersteunen van de verwerking van eiwitten en glycogeen. Ook beïnvloedt het de stemming, verbetert leerprestaties, versterkt het concentratievermogen, bevordert het geheugen en het gezond functioneren van het zenuwstelsel.
 5. Vitamine B12: heeft voordelen zoals het ondersteunen van het proces van celdeling, het verminderen van gevoelens van vermoeidheid en uitputting, het bevorderen van energiemetabolisme, het bijdragen aan de aanmaak van rode bloedcellen en het gezond functioneren van het zenuwstelsel.
 6. Vitamine C: Vitamine C biedt voordelen zoals het bevorderen van collageenvorming, het ondersteunen van skeletgezondheid, het verbeteren van de huidconditie, het reguleren van ijzer in het bloed, het versterken van weerstand bij en na lichamelijke activiteit, het behouden van een gezond gebit, en het verminderen van vermoeidheid en uitputting.
 7. Magnesium: Het veelzijdige mineraal stimuleert het metabolisme van energie en ondersteunt extra vitaliteit in tijden van vermoeidheid. Magnesium is gunstig voor meerdere aspecten, zoals bot gezondheid, het proces van celdeling, energieprocessen, sterke tanden, emotionele balans, cognitieve prestaties, focus, geheugen, spierfunctie en het zenuwstelsel.

Het perfecte supplement vermoeidheid

Je vraagt je nu vast af: "Welk supplement is geschikt voor mij?" Onze magische formule, ontwikkeld in samenwerking met natuurwetenschappers en therapeuten, bevat de kracht van Guarana om je opgefrist en alert te houden. Plus, de vitamines B2, B3, B5, B6 en B12 staan aan je zijde om 'supplement vermoeidheid' een kopje kleiner te maken. Dit is het geheime wapen voor een energieke dag na een droomachtige nacht!
Energy Boost Goldea Health

Conclusie: supplement vermoeidheid

Onthoud dat je niet alleen bent in deze strijd tegen vermoeidheid. Supplementen kunnen dat ontbrekende puzzelstukje zijn om je energie te boosten. Maar laten we niet vergeten dat een gezonde levensstijl, goede slaapgewoonten en een beetje zelfliefde net zo belangrijk zijn. Wij bij Goldea Health hebben supplementen, puur, duurzaam en zonder meuk om je te helpen. De Energy Boost is het wapen tegen vermoeidheid. Van magnesium tot vitamine B-complexen, elke voedingsstof heeft zijn eigen unieke rol bij het bestrijden van vermoeidheid en het herstellen van vitaliteit. Of je nu worstelt met vermoeidheid door slaaptekort, stress of een drukke levensstijl, deze natuurlijke boosters kunnen een wereld van verschil maken. Laat de 'supplement vermoeidheid' achter je en omarm een energiekere, levendigere versie van jezelf. Het is altijd raadzaam is om professioneel advies in te winnen. Bij ons kan je gratis persoonlijk advies vragen aan onze orthomoleculair therapeut: klik hier. Je welzijn is van het grootste belang, en met de juiste kennis kun je je weg vinden naar een energiek en vervuld leven. Ga vol vertrouwen vooruit en geniet van elke energieke dag die voor je ligt!

Nog meer inspiratie nodig?

Geen genoeg van alle gezondheidstips: bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.