Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 3 minuten

Yoga is een lichaamsbeweging die lichaam en geest verenigt, maar wist je dat je met de juiste yoga supplementen je yoga-ervaring naar een hoger niveau kunt tillen?

Wij bij Goldea Health hebben hier veel over mogen leren tijdens de podcast met Happy With Yoga. We weten hoe belangrijk het is om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, vooral als je regelmatig aan yoga doet. In deze blog delen we diepgaande informatie over welke vitamines en supplementen je kunt gebruiken om je yoga-practice te verbeteren.

Hoe yoga en supplementen elkaar kunnen versterken 

Yoga biedt tal van voordelen. Van verbeterde flexibiliteit en kracht tot een kalmere geest en betere slaap. Echter, om optimaal te profiteren van yoga, is het belangrijk om je lichaam te ondersteunen met de juiste voedingstoffen.

Supplementen kunnen helpen bij het herstellen van spieren, het verbeteren van concentratie en je lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen. Wist je dat met gezond eten je niet meer alle voedingstoffen binnenkrijgt? Lees dat in deze blog.

Laten we dieper ingaan op enkele specifieke supplementen die je yoga-ervaring kunnen verbeteren.

Daily essential bundel 

De Daily Essential Bundel is een geweldige start voor iedereen die zijn gezondheid wil ondersteunen. Dit pakket bevat een gebalanceerde mix van essentiële vitamines en mineralen die je dagelijks nodig hebt.

 • Vitamine C:
  Vitamine C is een krachtige antioxidant. Het helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade tegen UV-straling en luchtvervuiling.

  Het draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem, draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid. 

  Dosering: 1 capsule per dag bij de maaltijd

 • Vitamine D3:
  Vitamine D3, ook wel de zonnevitamine genoemd. Veel mensen krijgen niet genoeg vitamine D door gebrek aan zonlicht, vooral in de wintermaanden.

  Het ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan een normale celdeling, is goed voor de spieren.


  Dosering: 1 softgel per dag bij de maaltijd

 • Vegan omega 3:
  Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken.

  Het is goed voor het hart en helpt het cholesterolniveau gezond te houden.


  Dosering: 1 softgel per dag bij de maaltijd

 • Power 5 Magnesium:  

  Magnesium is een mineraal dat een cruciale rol speelt in meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam.

  Het is goed voor de spieren, speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen, goed voor de gemoedstoestand, concentratievermogen en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. 

  Dosering: 2 capsules per dag bij de maaltijd

Door het nemen van dit pakket zorg je ervoor dat je lichaam de basisvoedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

Hoe zorg je voor een goede (yoga)dag? 

1: Begin je dag met yoga

2: Kies voor voedzame voeding die je lichaam ondersteunt in plaats van te vullen met lege calorieën.

3: Ondersteun je lichaam met vitaminen voor de dag:

Zoek de buitenlucht op:

 • Wandel regelmatig buiten, 's ochtends en zonder zonnebril.
Ondersteun je lichaam met nutriënten voor de nacht:
 • Eet tryptofaanrijke voeding: kalkoen, kip, zalm, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen en walnoten.

Zorg voor een avondroutine:

 • Een warme douche
 • Lezen
 • Meditatie
 • Het vermijden van schermen
 • Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte, langzame vorm van yoga die zich richt op diepe stretch en ontspanning. Het is een uitstekende manier om je lichaam te laten herstellen en perfect om in de avond te doen.

Door Yin Yoga toe te voegen aan je routine, kun je je lichaam en geest de extra rust en ontspanning geven die ze nodig hebben.

Extra ontspanningstips

1: Relax complex: Voor diepe ontspanning

Naast vitamines zijn er ook specifieke supplementen die kunnen helpen bij het bereiken van een diepere staat van ontspanning. Het Relax Complex is een combinatie van natuurlijke kruiden.

2: Ademhaling

Ademhaling is een essentieel onderdeel van yoga en kan een krachtige tool zijn voor ontspanning. Hier zijn een paar technieken die je kunt proberen:

 • Diepe buikademhaling: Adem diep in door je neus, vul je buik met lucht, en adem langzaam uit door je mond. Dit helpt je lichaam te kalmeren en je geest te focussen.
 • 4-7-8 ademhaling: Adem 4 seconden in, houd je adem 7 seconden vast, en adem 8 seconden uit. Deze techniek helpt bij het verlagen van stress en het bevorderen van ontspanning.

Conclusie

Ons lichaam is als een goed geoliede machine, maar soms heeft zelfs de beste machine wat hulp nodig. Door bewust yoga en supplementen in te zetten, kunnen we weer floreren. Geef jezelf de beste tools voor een energiek leven.

Happy with yoga podcast

P.S. We hebben een podcast opgenomen met: Happy with Yoga! Deze komt binnenkort online. Kan je niet wachten en wil je hier meer over leren? Check dan deze blog: Yoga voor Beginners.

Heb jij nog vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Aarzel niet om bij ons gratis en op maat gemaakt advies aan te vragen of neem direct contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Breng gerust een bezoekje aan onze Instagram-pagina of bekijk onze overige recepten, blogs voor een overvloed aan gezonde en smakelijke ideeën. We delen graag kennis en tips om jouw welzijn naar een hoger niveau te tillen!