Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Moe na vakantie? Met deze 9 simpele tips blijf je opgeladen

Bij Goldea Health, begrijpen we maar al te goed hoe het voelt om na een heerlijke vakantie weer thuis te komen en jezelf af te vragen: "Waarom ben ik zo moe na de vakantie?" Een vakantiedip kan behoorlijk vervelend zijn, maar geen zorgen, we hebben je gedekt! In deze blog gaan we je laten zien hoe je die vermoeidheid na je vakantie kunt verslaan en weer vol energie in je routine kunt duiken. Dus, laten we beginnen!

Direct naar:

Waarom ben ik zo moe na de vakantie?

Als eerst wil ik dat je begrijpt waarom je zo moe bent na de vakantie. Dit is essentieel. Het is niet alleen een fysieke vermoeidheid; het heeft ook te maken met de mentale en emotionele aanpassing aan je dagelijkse leven na de ontspanning van de vakantie.

De verandering van omgeving, het loslaten van verplichtingen, en het genieten van vrije tijd kan een soort 'vakantiehigh' creëren. Maar wanneer je weer thuis bent, komt de realiteit hard binnen. De overgang van ontspanning naar verantwoordelijkheden kan zwaar zijn. Als eerst kun je jezelf natuurlijk afvragen of de realiteit die voor je ligt nog bij je past?

Wat is een vakantie dip?

Een vakantiedip is een fenomeen waarbij je je moe, lusteloos en gedemotiveerd voelt na een vakantie. Het is alsof je energiepeil plotseling is ingestort en je worstelt om terug te keren naar je dagelijkse routine.

Symptomen van een vakantiedip kunnen zijn:

 • vermoeidheid
 • prikkelbaarheid
 • moeite met concentreren
 • zelfs een gevoel van depressie

Dit alles kan je dagelijkse leven aardig in de war schoppen, no worries! Wij hebben zo 9 simpele tips voor je die je gaan helpen.

Wat kun je doen tegen moe zijn?

Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te zitten als je je moe voelt na de vakantie. Er zijn tal van tips en tools die je kunt toepassen om deze vermoeidheid aan te pakken en weer fris en energiek te worden. Lees maar mee.

Tips om weer in routine te komen en een dip te voorkomen

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk: laat de boel goed achter
  Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat je zaken op orde zijn. Dit vermindert de stress bij thuiskomst. Laat je huis schoon en opgeruimd achter, zodat je niet meteen in de rommel valt.

 2. Maak een prioriteitenlijst
  Maak een lijst van de belangrijkste taken die je moet uitvoeren wanneer je weer thuis bent. Dit helpt je om gefocust te blijven en voorkomt dat je overweldigd raakt.

 3. Drink genoeg water
  Hydratatie is cruciaal voor je energieniveau. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen. Belangrijk is om hierbij je vitamine en mineralen aan te vullen. Wij vullen onze vitamines aan met de #17 Vegan Multi en mineralen door een snufje keltisch zout aan ons water toe te voegen.

 4. Regelmatig sporten
  Beweging is een geweldige manier om je energieniveau te verhogen. Probeer dagelijks te bewegen, zelfs als het slechts een korte wandeling is en 3 x per week te trainen. Dit kan krachttraining zijn, maar ook een andere sport die je leuk vindt.

 5. Neem aanvullende supplementen voor een powerweerstand
  Moe na vakantie, vakantiedip, vermoeidheidHet versterken van je immuunsysteem met de juiste supplementen kan je helpen om je energieker te voelen en gezond te blijven. Zelf nemen wij #01 Vitamine C, want vitamine C helpt bij het behoud van een goede en sterke weerstand tijdens en na fysieke inspanning (training en sportprestaties). Het kan tevens het gebrek aan energie helpen verminderen en draagt bij aan fitheid, je wordt opnieuw fit!

  Vergeet jij je supplementen vaak op of na de vakantie? Check dan onze pillendoos van Goldea Health. Iedere eerste dag van de week kan je al je supplementen klaarzetten. Zo zorg je voor een kickstart!

 6. Blijf in beweging
  Na een vakantie is het verleidelijk om lui te worden. Blijf actief naast het sporten en vermijd langdurig zitten.

 7. Eet genoeg groenten
  Een gezond voedingspatroon met veel groenten voorziet je lichaam van de nodige voedingsstoffen om vermoeidheid te bestrijden.

 8. Minder schermtijd
  Te veel schermtijd kan vermoeidheid en slapeloosheid veroorzaken. Beperk je schermtijd, vooral voor het slapengaan. Wij houden 2 uur voor het slapen gaan aan. Doe dan de telefoons weg en zorg ervoor dat je geen elektronische apparaten in de slaapkamer hebt wanneer je gaat slapen. Wil je hier meer over weten? Klik hier.

 9. Op tijd naar bed
  Slaap is essentieel voor het herstel van je energieniveau. Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt om de vermoeidheid te bestrijden. Houdt 7 tot 8 uur nachtrust aan.

Conclusie

Dus, als je jezelf afvraagt waarom je zo moe bent na de vakantie, weet dan dat je niet alleen bent. Een vakantiedip kan ons allemaal overkomen. Maar met deze simpele tips kun je die vermoeidheid overwinnen en vol energie terugkeren naar je dagelijkse routine.

Wil je graag dat iemand met jou meekijkt en persoonlijk advies op maat? Dat kan! Klik hier voor gratis advies van onze orthomoleculair therapeut.
Heb je nog andere tips om vermoeidheid na de vakantie te verslaan? Deel ze met ons in de reacties hieronder! We horen graag van je.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.