Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Gezonde voeding voor goed werkende hersenen

Hersenen en voeding(ssupplementen)

Gezonde hersenen staan altijd aan. Het zorgt voor je gedachten, bewegingen, ademhaling, hartslag en je zintuigen. Het werkt 24/7 hard, zelfs als je slaapt. Dit betekent dat je hersenen een constante toevoer van brandstof nodig hebben. Die brandstof komt van het voedsel dat je eet - en wat er in die brandstof zit, maakt het verschil. Simpel gezegd, wat je eet heeft direct invloed op de structuur en functie van je hersenen en uiteindelijk op je humeur.

Wat hebben hersenen nodig om goed te kunnen functioneren?

Hersenen zijn gemaakt op het voedingspatroon zoals deze oorspronkelijk is bedoeld. Het voedingspatroon van nu komt (vaak) niet overeen met de behoefte van onze hersenen. Ons eetpatroon was vroeger optimaal, deze bestond namelijk uit: groente, fruit, noten en peulvruchten.

Wat doet gezonde voeding met je hersenen?

Dit eetpatroon zorgde voor een stevige basis met genoeg vitaminen, mineralen, antioxidanten, vetten en vezels. En deze stoffen hebben onze hersenen nodig om goed te kunnen werken.

Je brein stimuleren

Net als bij een goede auto, functioneren je hersenen het beste als ze alleen premium brandstof krijgen. Het eten van hoogwaardige voedingsmiddelen die veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten, voedt de hersenen en beschermt ze tegen oxidatieve stress. De ‘afvalstoffen’ (vrije radicalen) worden geproduceerd wanneer het lichaam zuurstof gebruikt die cellen kunnen beschadigen.

Welk eten is slecht voor je hersenen?

Helaas kunnen, net als bij een goede auto, je hersenen beschadigd raken als je iets anders dan premium brandstof binnenkrijgt. Stoffen die 'low-premium' brandstof vormen zijn bijvoorbeeld bewerkte of geraffineerde voedingsmiddelen. Een voedingspatroon met veel geraffineerde suikers zijn schadelijk voor de hersenen. Naast het verslechteren van de regulatie van insuline door je lichaam, bevorderen ze ook ontstekingen en oxidatieve stress.

Hoe zorg je goed voor je hersenen?

Naast uiteraard gezonde voeding. Is voldoende water, genoeg slaap en sport van essentieel belang voor een gezonde hersenwerking. Je lichaam is een complexe machine die alle factoren meeneemt om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer alles in balans is zal je merken dat je door een gezonde levensstijl je aandacht, werkgeheugen, cognitieve flexibiliteit, remmende controle, probleemoplossing en besluitvorming verbeterd kunnen worden. Ook het gebruik van supplementen voor je hersenen is belangrijk.

Omega 3

Omega 3, ook vaak Omega 3-vetzuren genoemd, ondersteunt allerlei lichamelijke processen maar biedt in het bijzonder bescherming tegen hart- en vaatziekten. Ook is Omega 3 belangrijk voor je gezichtsvermogen en hersenen (het is een meng smeering voor de hersenen). Omega 3 zit in onder andere vette vis, walnoten, veldsla en chiazaad.

Vitamine D

De zon is de belangrijkste bron van Vitamine D. Echter blijkt uit onderzoek dat veel mensen een vitamine D te kort hebben. Vitamine D is geen vitamine maar een (pro)hormoon. In onze hersenen worden verschillende vitamine D-receptoren teruggevonden. Genoeg vitamine D is daarom van groot belang voor een gezonde hersenwerking.

Supplementen voor een gezonde hersenwerking

Supplementen zijn zeker geen vervanging van een gezonde levensstijl maar een mooie aanvulling. Hoogwaardige voedingsmiddelen die veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten zijn er vandaag de dag steeds minder. Dit heeft te maken met de massale landbouw en een verslechterd milieu. Supplementen die Goldea Health aanraadt om een gezonde hersenwerking te stimuleren zijn; Omega 3, Vitamine C, Vitamine D en magnesium.

Vitamine C

Vitamine C is een sterke antioxidant die vrije radicalen tegengaat. Ook draagt vitamine C bij aan het aanmaken van collageen en heeft het een positieve invloed op de normale functie van het zenuwstelsel en dus op je hersenen.

Magnesium

Wanneer je voldoende magnesium in je lichaam hebt, is je lichaam in staat om B-vitaminen om te zetten naar een actieve vorm. B-vitaminen hebben een gunstige werking op de hersenen. Er zijn aanwijzingen dat magnesium je geheugen verbetert. Magnesium vind je in onder andere bonen, spinazie, pompoenzaadjes en amandelen.

Wil jij gratis supplementen advies?

Goldea Health biedt gratis persoonlijk advies aan, afgestemd op jouw leefstijl en behoefte. Zodat je precies weet welke supplementen jij het beste kan slikken voor een optimale gezondheid.

Supplementen kopen in onze webshop

Je plaatst een bestelling eenvoudig online in onze webshop:
  1. Plaats het product van je keuze in je winkelmandje door op de groene button te kikken.
  2. Wil je verder shoppen? Klik dan op “verder winkelen. Wil je afrekenen? Via de knop “bestellen” ga je naar het bestelproces.
  3. Controleer je besteloverzicht en vul je contact- en adresgegevens in. Heb je een kortingscode? Vergeet hem dan niet in te vullen!
  4. Geef aan hoe je wilt betalen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  5. Hoppa! Via de “bestelling plaatsen”-knop komt je bestelling bij ons binnen. We doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk bij je af te leveren.

Veelgestelde vragen over onze supplementen