Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Onze groene impact

Duurzaamheid; het is nu belangrijker dan ooit en steeds meer mensen en bedrijven worden zich hiervan bewust, al kost het soms enige moeite. Als consument letten we op wat we kopen, waar het vandaan komt en welke impact dit heeft. Maar ook (lees: zeker) als bedrijf is het belangrijk om daar waar je kunt, duurzame keuzes te maken. Juist omdat de impact die je hebt als bedrijf nog groter is. Daarom nemen we je graag mee in de impact die wij maken. Wat doen wij om ons groene steentje bij te dragen aan een betere wereld?

Direct naar:

Ons warehouse

In het warehouse wordt jouw bestelling ingepakt en klaargemaakt voor verzending. In ons warehouse, gevestigd in Ede, zijn mensen werkzaam met een lichamelijke/geestelijke beperking. Voor mensen met een beperking kan het vinden van een baan soms lastig zijn. Met jouw aankoop maak je dus niet alleen een bewuste keuze voor jezelf en het milieu, maar maak je ook voor anderen in de maatschappij het verschil! Packstore Ede: ''Wij werken nu ruim 2 jaar samen met Goldea Health. Onze werkzaamheden bestaan vooral uit het picken en versturen van de binnengekomen orders. Daarnaast het uitzoeken van de niet aangekomen pakketjes of het tellen van de voorraad. Dit proberen wij op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. We verzenden in de (door Goldea aangeleverde) brievenbusdoosjes. Mocht de order toch wat groter zijn, waardoor deze niet in een brievenbusdoos past, versturen we deze in een doos die zoveel mogelijk past qua maat. Zodat we geen ‘lucht’ versturen. Ook wordt het pakket met (milieuvriendelijk) papier opgevuld en wordt er geen gebruik gemaakt van plastic materialen. Packstore werkt al vanaf het begin samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij zijn van mening dat iedereen zijn talenten heeft en willen dus ook iedereen de kans geven om deze te benutten. Iedereen is gelijk.''

Verpakking

Veel voedingssupplementen worden verpakt in plastic potjes. De inhoud van deze potjes is vaak niet helemaal gevuld en vaak gemaakt van hard plastic. Onze supplementen zijn verpakt in blisterstrips; dit scheelt in de hoeveelheid plastic. Daarnaast passen ze hierdoor ook nog eens gemakkelijk door de brievenbus. Zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk! Wist je trouwens dat pillen in strips minder gevoelig zijn voor omgevingsfactoren dan pillen in potjes? Hierdoor blijft de kwaliteit beter gewaarborgd. Ook dat is voor ons een bijkomende reden om te kiezen voor strips.

Samenwerking Houtstek

Als onderdeel van de re-integratie en dagbestedingsorganisatie Roads, is Houtstek een sociale werkplaats die unieke producten van hout produceren op aanvraag. Zij maken voor ons met de grootste zorg de houten displays die wij weer leveren aan de fysieke locaties waar Goldea Health te vinden is, zoals reformhuizen, vitamine speciaalzaken, gezondheidscentra, therapeuten, en natuur schoonheidssalons*. Houtstek Amsterdam: ''Wij maken op aanvraag promotiemateriaal voor Goldea Health. Zo hebben wij displays, pillendoosje en brochure houders tezamen ontworpen. Deze worden gemaakt van hout dat uitgelaserd wordt geheel in de huisstijl van Goldea Health. Houtstek, als onderdeel van Roads biedt een creatieve werkplek voor dagbesteding en re-integratie voor mensen bij wie het vinden van een baan niet vanzelfsprekend is.'' *Zie jij jezelf in dit rijtje staan en wil jij Goldea Health ook aan jou klanten/cliënten aanbieden? Klik hier.

Van Nederlandse bodem

Sinds het ontstaan van Goldea Health, produceren we in Nederland. Het grote voordeel hiervan zijn de kortere reisafstanden, waardoor we minder CO2 produceren dan wanneer we zouden importeren uit het buitenland. Ook houden we op deze manier beter zicht op de kwaliteit van onze supplementen en kunnen we makkelijk schakelen wanneer dat nodig is. Daarnaast is het voor ons waardevol dat we op deze manier bijdragen aan de nationale economie en werkgelegenheid.

Verzending

Het online winkelen wordt met het jaar populairder, daarom is het belangrijk om ook op het vlak van verzending bewust op zoek te gaan naar CO2 neutrale opties. Wist je bijvoorbeeld dat pakketten gemiddeld voor de helft gevuld zijn met lucht? Ze nemen dus veel meer ruimte in dan nodig is en dat is natuurlijk superzonde! De meeste van onze pakketjes verzenden wij als brievenbuspost. Én via PostNl groen, waarbij een duurzame bezorging de standaard is! Ook dit draagt op een positieve manier bij aan een groene impact op het milieu.

Samenvatting

Juist als bedrijf vinden wij het belangrijk om ons bewust te zijn van onze groene impact op het milieu. We maken groene keuzes om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo werken we voor de productie van onze displays samen met Houtstek, onderdeel van de re-integratie en dagbestedingsorganisatie Roads. Ook hebben we er voor gekozen om onze supplementen te verpakken in blisterstrips, zo gebruiken we minder plastic én passen de supplementen door de brievenbus. In ons warehouse, gevestigd in Ede, zijn mensen werkzaam met een lichamelijke/geestelijke beperking - voor wie het vinden van een baan soms lastig kan zijn. Met jouw aankoop maak je dus niet alleen een bewuste keuze voor jezelf en het milieu, maar maak je ook voor anderen in de maatschappij het verschil. Tot slot zijn al onze producten van Nederlandse bodem. Zo garanderen we kortere reisafstanden, houden we goed zicht op de kwaliteit en dragen we bij aan de nationale economie en werkgelegenheid. Onze groene impact