Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Gezond leven in het jaar 2021, hoe doe je dat?

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Veel mensen met overgewicht hebben volgens onderzoekers te maken met een gebrek aan micronutriënten. Volgens het RIVM heeft 32% van de Nederlanders een of meer chronische ziekten.

Zijn we door de jaren heen ongezonder geworden?

De afgelopen 100 jaar is er een transformatie gekomen in ons voedingspatroon en in de manier van leven. Door de globalisering en industrialisering hebben we toegang gekregen tot enorme aantallen bewerkte voedingsmiddelen. In de tijd voor de 20e eeuw hebben we altijd voeding de seizoenen uit onze omgeving gegeten. Voeding was in die tijd altijd biologisch. Onze genen zijn inmiddels geëvolueerd op natuurlijke en onbewerkte voeding. De bewerkte voeding die de meeste mensen nu eten levert wel energie, maar is arm aan micronutriënten. Daarnaast lijkt de ‘druk’ in de maatschappij steeds meer toe te nemen. Het toegenomen werktempo en de noodzaak om continu te presteren, maakt onze samenleving steeds meer een ‘stressmaatschappij’. We vragen vaak steeds meer van ons lichaam, maar we geven het minder brandstof. Een slecht voedingspatroon kan niet alleen bij volwassenen leiden tot (chronische) ziekten, ook kinderen hebben vaak al te maken met een te hoge bloeddruk of diabetes. Verandering van het voedingspatroon en de leefstijl kan volgens wetenschappers veel effect hebben op de situatie.

Hoe kan ik een gezonde levensstijl hebben in 2021?

De basis voor een gezonde levensstijl is vanzelfsprekend het eten van gezonde voeding. Daarbij is het belangrijk om te kiezen voor (biologische) pure voeding als vervanger van bewerkte voeding die alleen vullen maar niet voeden. Eet zoveel mogelijk plantaardige onbewerkte voeding zoals groente, fruit, noten, zaden en peulvruchten. Eiwitten, koolhydraten en vetten zijn belangrijk voor een gezond lijf. Eet daarom zo gevarieerd mogelijk zodat je deze voedingsstoffen genoeg binnen krijgt. Met een gezond voedingspatroon als basis mag je af en toe natuurlijk ook genieten van eten dat minder voedend is. Te veel nadruk op altijd gezond eten kan vaak ook stress opleveren.

Hoe overwin ik eetbuien?

Elke dag hebben we te maken met verleidingen. Elke dag moeten we dus bewuste keuzes zien te maken. Een aantal tips om de verleidingen te kunnen weerstaan:

 1. Kies voor een gezond en lekker alternatief. Inmiddels zijn er vele recepten beschikbaar op het internet en in kookboeken. Heb jij zin in bijvoorbeeld ongezonde Oreo’s of in een Ben en Jerry’s ijsje? Kijk dan of er een gezond alternatief bestaat.
 2. Ga nooit met een lege maag boodschappen doen.
 3. Drink genoeg water. Water drinken zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt waardoor je minder geneigd bent om te gaan ‘snacken’. Vaak wordt een ‘hongergevoel’ verward met een tekort aan vocht.
 4. Haal alleen gezonde voeding in huis. Wanneer je geen verleidingen in huis hebt kun je ook niet verleid worden. Ben je al wat verder getraind in het vermijden van verleidingen? Test jezelf, door iets ongezonds in huis te halen en te kijken hoe lang het duurt voordat het op is…
 5. Iedereen kent het wel, je zit eigenlijk al lang vol maar neemt toch dat extra broodje. Ken je grens en matig!
 6. Over het algemeen eten we vaker samen dan alleen. Met wie je eet bepaalt in sterke mate ook hoeveel en wat je eet blijkt uit onderzoek. Door te weten dat anderen op jouw eetgedrag invloed kunnen hebben, kan dat je al helpen om je eetgedrag te verbeteren.
 7. Vertel vrienden en familie over je nieuwe eetgewoontes. Vertel ze daarbij ook waarom je gezonder wil gaan eten. Hierdoor kunnen ze beter rekening houden met jouw nieuwe eetgewoontes. En wellicht dat ze zelfs met je mee willen doen.

Wat is de beste energydrank?

Water, water en nog eens water. Tip 3 is voor ons betreft essentieel. Mensen bestaan voor een groot deel uit water. Bij mannen bestaat hun lichaam maar liefst 65% uit water. Bij vrouwen is dat ongeveer 50%. Wanneer we niet genoeg vocht tot ons nemen is de kans groot dat sportprestaties achteruitgaan. Wanneer je 2% water kwijt raakt, kan dit al een opvallend effect hebben.

Is sport echt zo belangrijk voor ons lichaam?

Naast gezond eten is lichaamsbeweging belangrijk voor een gezond lichaam. Lichaamsbeweging is mogelijk op allerlei manieren. Je kunt gaan wandelen of fietsen in de natuur. Maar ook de trap pakken in plaats van de lift valt al onder lichaamsbeweging. Kies iets wat voor jou mogelijk is en vooral wat je leuk vindt om te doen, zodat je het een langere tijd kan volhouden. Wanneer je voldoende lichaamsbeweging krijgt kan dit een gezond lichaamsgewicht bevorderen. Hierdoor wordt de kans op lichamelijke aandoeningen ook kleiner. Verder is beweging ook nog eens goed voor de psychische gezondheid.

Heeft het slikken van supplementen zin naast een gezonde levensstijl?

Een gezond voedingspatroon kan worden aangevuld door middel van supplementen die essentiële voedingsstoffen bevorderen in het menselijke lichaam. Ben jij benieuwd welke supplementen voor jou kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl? Voor gratis supplementen advies kun je contact met ons opnemen. Wil jij meer informatie hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk onze pagina: gratis supplementen advies.

100% PLANTAARDIGE SUPPLEMENTEN kopen in onze webshop

Met de volgende vijf stappen, plaats je eenvoudig online een bestelling in onze webshop:
 1. Voeg het product toe aan je winkelmandje door op de groene button te kikken.
 2. Klik op “verder winkelen” om verder te shoppen. Wil je betalen? Via de knop “bestellen” ga je naar het bestelproces.
 3. Controleer je besteloverzicht en vul je gegeven in. Heb je een kortingscode? Vul hem dan ook in!
 4. Selecteer hoe je wilt betalen ga akkoord met de algemene voorwaarden.
 5. Almost there! Via de “bestelling plaatsen”-knop plaats je definitief je bestelling. We zorgen ervoor dat hij zo snel mogelijk bij je op de mat valt!

Veelgestelde vragen over een gezonde levensstijl

We kunnen geen tijdsperiode aangeven. Het hangt samen met hoe gezond je bent, hoeveel tekorten je hebt en hoeveel en hoe regelmatig je de supplementen slikt. Wel kunnen we zeggen dat je over het algemeen pas na een aantal maanden een zichtbaar effect kan hebben. Goldea Health heeft het ‘Daily Essential Pack ontwikkeld. Een pakket van vier verschillende basis supplementen voor iedereen. Ja, alle supplementen zijn volledig plantaardig. Het is volledig natuurlijk en is verkrijgbaar als een plantaardige capsule of softgel.