Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

5 situaties waarin je extra vitamine C kunt gebruiken

Of je nu een drukke agenda hebt, een toegewijde moeder, verkouden bent of gewoon iemand die wil bruisen van energie, vitamine C kan je beste vriend zijn. Maar laten we niet te snel gaan. Laten we samen eens kijken naar vijf situaties waarin extra vitamine C je dagelijkse routine zou kunnen verbeteren. 

Extra vitamine C innemen

Vitamine C, een superheld onder de voedingsstoffen, speelt een cruciale rol in ons lichaam als antioxidant. Het is niet alleen essentieel voor de vorming van bindweefsel, maar ook voor de opname van ijzer en het behoud van een sterke weerstand. Echter, bij een tekort aan vitamine C kunnen diverse nare symptomen optreden, zoals:

  1. Verminderde weerstand
  2. Vertraagde wondgenezing en gemakkelijk blauwe plekken krijgen
  3. Scheurbuik (bij ernstig tekort)
  4. Vermoeidheid en zwakte
  5. Gebrek aan eetlust

Hoewel de meeste mensen die een gevarieerd en gezond dieet volgen voldoende vitamine C binnenkrijgen, zijn er momenten waarop extra aandacht voor deze krachtige antioxidant van vitaal belang is.

En oh, wist je dat één sigaret roken je het equivalent van vijf sinaasappels aan vitamine C kost?

5 situaties waarin je extra vitamine C kunt gebruiken

1. Je wil de veroudering van je huid vertragen

Vitamine C is niet alleen een held als het gaat om het ondersteunen van je immuunsysteem, maar het is ook belangrijk voor een glowy huid. Als een essentiële bouwsteen voor collageen productie, houdt vitamine C je huid stevig, stralend en glowy. Dus, voor alle vrouwen ;), als je die rimpels op afstand wilt houden, maak dan gebruik van deze antioxidant!

2. Je hebt veel stress (gehad)

We kennen het allemaal: stress, de stille sluipmoordenaar van ons immuunsysteem. Het is geen geheim dat langdurige stress een negatieve invloed heeft op vrijwel elke cel in ons lichaam. Gelukkig biedt vitamine C een helpende hand om de schadelijke effecten van stress te verminderen. Deze krachtige antioxidant staat bekend om zijn vermogen om virussen te bestrijden en bij te dragen aan het verlichten van vermoeidheid, depressie en angstgevoelens. Het is wetenschappelijk bewezen dat vitamine C het immuunsysteem ondersteunt, virussen bestrijdt Maar laten we eens dieper ingaan op een specifiek aspect van stress: onze bijnieren. Deze kleine, maar krachtige organen spelen een cruciale rol in ons lichaam door meer dan 50 verschillende hormonen, waaronder cortisol, te produceren. Echter, wanneer we langdurig aan stress worden blootgesteld, kunnen onze bijnieren uitgeput raken. Dit leidt tot een disbalans in cortisolproductie, met symptomen zoals suikercravings, constante behoefte aan cafeïnehoudende dranken, prikkelbaarheid en een verstoord herstelvermogen, waaronder bijvoorbeeld een vertraagd herstel van verkoudheid. Een van de meest onthullende symptomen van uitgeputte bijnieren is echter de vermoeidheid die je al voelt bij het ontwaken, nog voordat de dag goed en wel is begonnen. Herken je deze signalen bij jezelf? Negeer ze niet. Lees deze blog voor extra tips: klik hier.

3. Je bent zwanger

Het wonder van nieuw leven: de zwangerschap! Maar laten we eerlijk zijn, het is een tijd waarin je lichaam wat extra liefde en zorg nodig heeft. Vitamine C speelt hier een cruciale rol. Zo maakt je lichaam tijdens de zwangerschap extra bloed aan voor de baarmoeder, placenta en je baby. Heel logisch dus als er meer bloed nodig is, is er dus ook meer HB nodig, en dus meer ijzer. Vitamine C bevordert niet alleen de opname van ijzer, essentieel voor jou en je baby, maar ondersteunt ook de algehele gezondheid van je immuunsysteem. Dus, voor alle vrouwen in blijde verwachting, vergeet niet je dagelijkse dosis vitamine C toe te voegen!

4. Je wilt je lijf (extra) ontgiften

Ontgiften, een term die tegenwoordig vaak wordt gebruikt. Maar wist je dat vitamine C een belangrijke rol speelt in dit proces? Het helpt je lichaam bij het verwijderen van schadelijke stoffen, van zware metalen tot andere toxines. Een verhoogde inname van vitamine C geven je: darmen, lever, nieren en galblaas een extra boost!

5. Je hebt moeite met zwanger worden

Vruchtbaarheid kan een gevoelig onderwerp zijn, maar vitamine C kan helpen. Als een krachtige antioxidant beschermt het je cellen tegen schade, inclusief sperma- en eicellen. Zo kan vitamine C (en andere antioxidanten als: vitamine E, B11, zink en bètacaroteen) je vruchtbaarheid bevorderen. Tot slot verbetert vitamine C de opname van ijzer, waardoor je kansen om een ​​gezonde baby te krijgen toenemen.

 

 

Vitamine C Supplementen:

Als het gaat om vitamine C-supplementen, is het belangrijk om te begrijpen welke vormen het meest gunstig zijn voor onze gezondheid. Een supplement moet niet alleen effectief zijn, maar ook vriendelijk voor je maag. Dat is precies wat je krijgt met onze Vitamine C in de vorm van Sodium Ascorbaat.

Waarom vitamine C?

Als je voldoende vitamine binnenkrijgt, kan je lichaam ijzer uit voeding beter opnemen en ondersteun je het immuunsysteem.

  • Vitamine C helpt bij het behoud van een goede en sterke weerstand tijdens en na fysieke inspanning (training en sportprestaties).
  • Het kan tevens het gebrek aan energie helpen verminderen en draagt bij aan fitheid, je wordt opnieuw fit!
  • Ook draagt deze antioxidant bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor de bloedvaten en soepele aderen.

Het is tevens een belangrijke vitamine voor de botten en aanmaak en opbouw van kraakbeen (in de gewrichten). Vitamine C is namelijk van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten.

Samenvatting

Vitamine C blijkt een waardevolle aanvulling te zijn op ons dagelijks voeding, zowel in supplementvorm als via natuurlijke bronnen zoals groenten en fruit.

Heb jij nog vragen?

Voor verdere begeleiding en advies raden we aan om contact op te nemen met onze orthomoleculair therapeut, zodat je het meeste uit je vitamine C-suppletie kunt halen en gratis en op maat gemaakt advies op maat krijgt. Breng een bezoekje aan onze Instagram-pagina voor extra inspiratie. Ontdek gezonde recepten, blogs en een overvloed aan ideeën om jouw welzijn naar een hoger niveau te tillen. We delen graag kennis en tips met jou!