Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Supplementen om te ontspannen

Ontspannen. Het klinkt vaak makkelijker dan het is. Zeker als er veel op je to-do staat. Maar ontspannen is heel belangrijk, juist in drukke periodes. Sommige mensen weten niet goed hoe ze moeten ontspannen of wat hen helpt te ontspannen, waardoor ze alsmaar door blijven gaan en geen tijd nemen om te rusten.

Direct naar:

Hoe kun je ontspannen?

Om te beginnen zijn voldoende slaap, regelmatige lichaamsbeweging en goede voeding natuurlijk van groot belang voor je lichaam om te ontspannen. Ontspanning is eigenlijk iets persoonlijks. Wat voor de één ontspannend kan zijn, kan voor de ander juist energie kosten. Probeer daarom vooral uit wat voor jou ontspanning biedt. Hieronder een paar tips die je kunt uitproberen:
  1. Maak een wandeling in de natuur. Beweging is belangrijk voor het lichaam om te kunnen ontspannen. Zo kan stress zich vaak ophopen in het lichaam en door te wandelen kun je dit ‘er uit bewegen’. De natuur heeft een positieve invloed op ontspanning. Frisse lucht en groen kan je helpen te ontspannen. Laat los dat je een bepaalde afstand moet wandelen en neem het liefst geen telefoon mee (of houd ‘m in je zak gedurende de wandeling).
  2. Lees een boek. Lezen is een rustgevende activiteit en kan je helpen te ontspannen. Een boek met een verhaal werkt hierbij goed, in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel zelfhulpboeken, waarbij je hersenen juist ‘aan’ gaan staan. Zorg daarnaast voor een rustgevende omgeving om te lezen of lees in de natuur!
  3. Doe een mindfulness oefening. Met mindfulness kun je je gedachten tot rust brengen en je lichaam leren ontspannen. Dit doe je door je focus te verleggen, bijvoorbeeld op je ademhaling. Op internet zijn veel filmpjes te vinden die je hierin kunnen begeleiden.
  4. Supplementen voor ontspanning. Naast bovenstaande tips bestaan er ook supplementen speciaal ontwikkeld om te ontspannen - zowel fysiek als mentaal. De supplementen van Goldea Health bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zijn van Nederlandse bodem en 100% plantaardig. Hieronder lichten we ze toe!

Kruidencomplexen van hoogwaardige kwaliteit

In het assortiment van Goldea Health vind je zorgvuldig samengestelde kruidenpreparaten die zijn samengesteld door natuurwetenschappers op basis van wetenschappelijke inzichten. Elk kruidenpreparaat bestaat uit extracten en poeders in de zuiverste vorm en elk preparaat is zo samengesteld dat de werkzame stoffen elkaar ondersteunen. Al onze supplementen worden geproduceerd in Nederland, zodat we 100% zeker zijn van de allerbeste kwaliteit.

Relax Complex

Het Relax Complex is een bijzonder kruidencomplex, speciaal samengesteld voor de ontspanning van het lichaam en de geest. In het complex bevinden zich natuurlijke kruiden en kruidenextracten, zoals lavendel, kamille en St. Janskruid. Daarnaast is er ook magnesium, knoflook en het essentiële aminozuur L-tryptofaan toegevoegd. Magnesium ondersteunt de vermindering van stress. Is goed voor de gemoedstoestand en van belang voor het zenuwstelsel. Daarnaast speelt het een rol bij het behouden van soepele spieren. Knoflook helpt in stresssituaties. Tezamen met de kruiden zorgt dit complex voor een kalmerende werking. Bekijk de product pagina van ons Relax Complex voor de volledige ingrediëntenlijst met alle kruiden en kruidenextracten.

Ashwagandha Complex

Ashwagandha is een kruid uit India en is lid van de nachtschadefamilie. Ashwagandha heeft ook wel de bijnaam Indiase ginseng. Deze plantaardige stof kan bijdragen aan het aanpassingsvermogen van organismen in stresssituaties. Dit wordt gedaan met behulp van een reeks intra- en extracellulaire signalen die vaak wetenschappelijk zijn beschreven, maar nog niet volledig worden begrepen. Ashwagandha draagt bij aan de normale weerstand tegen stress, werkt als natuurlijke rustgever en kan opbeurend werken. Voor de Ashwagandha van Goldea Health is gebruikt gemaakt van het extract KSM-66 en is het aminozuur L-theanine toegevoegd. Dit krachtige wortelextract draagt tevens bij aan een verbetering van de slaap en het beter in slaap vallen. Ashwagandha werkt rustgevend op je zenuwstelsel en kan dus zorgen voor meer rust en ontspanning. Dit zorgt ervoor dat je beter en sneller in slaap kan vallen. Daarnaast helpt het bij de aanmaak van cortisol in je lichaam en zorgt het ervoor dat je in de avond beter melatonine kunt aanmaken, dit is ons inslaap hormoon. Raadpleeg vóór gebruik van dit product altijd uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik met antidepressiva, een leveraandoening, een schildklieraandoening en/of gebruik van schildklierhormonen. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van medicatie die de aanmaak van serotonine bevordert (in het bijzonder antidepressiva). Ashwagandha kan de werking van deze geneesmiddelen namelijk versterken. Bestel bij twijfel altijd onder voorbehoud van een check door een gespecialiseerd apotheker en of arts.
Ashwagandha Complex Goldea Health