Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

 

Leestijd: 3 minuten

Wist je dat passiebloem al sinds de 16e eeuw wordt gebruikt?

Spaanse ontdekkingsreizigers vonden deze prachtige bloem in Zuid-Amerika en merkten al snel de kalmerende eigenschappen op. Inheemse culturen gebruikten passiebloem voor allerlei aandoeningen, van angst tot wonden. De Latijnse naam van passiebloem, Passiflora incarnata, verwijst naar de passie van Christus, omdat de bloem hen deed denken aan de kruisiging.

Hoe werkt passiebloem?

De werking van passiebloem is fascinerend!

De bloem zit vol met flavonoïden en alkaloïden, die samen zorgen voor een kalmerend effect. Maar hoe werkt passiebloem precies?

Deze stoffen verhogen de niveaus van gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen. GABA is een neurotransmitter die helpt om de hersenactiviteit te verminderen en ontspanning te bevorderen. Het resultaat?

Minder stress en een betere nachtrust!

Voordelen van passiebloem bij slapeloosheid

Heb je moeite om de slaap te vatten? Je bent niet de enige! Slapeloosheid treft miljoenen mensen wereldwijd, en passiebloem kan een natuurlijke oplossing bieden. Uit verschillende studies blijkt dat passiebloem de inslaapduur kan verkorten en de slaapkwaliteit kan verbeteren. In een onderzoek voelden deelnemers die passiebloemthee dronken zich de volgende ochtend frisser en energieker dan degenen die een placebo gebruikten.

Voordelen van Passiebloem bij Stress en Angst

Stress en angst zijn tegenwoordig helaas erg gewoon.

Gelukkig kan passiebloem helpen! De kalmerende werking van passiebloem helpt je lichaam en geest te ontspannen.

In een studie gepubliceerd in het "Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics" bleek passiebloem net zo effectief te zijn als oxazepam, een veelgebruikt angstmedicijn, maar zonder de vervelende bijwerkingen zoals slaperigheid overdag.

Toepassing en gebruik van passiebloem

Er zijn verschillende manieren om passiebloem te gebruiken. Bij Goldea Health hebben we het in 2 mooie kruidenpreparaten verwerkt:

  • Mood Control: 1 capsule per dag in de ochtend
    Helpt met het ondersteunen van geest en lichaam

    Werkt kalmerend en ontspannen
    Ondersteunt de nachtrust
    Gunstig voor een goede geestelijke balans

  • Natural Sleep Support: 1 capsule per dag voor het slapen
    Natuurlijke mix van kruidenextracten, aminozuur en mineraal

    Met onder andere Passiebloem, Gaba, Slaapmutsje, Saffraan en Melisse
    Bevorder je slaap op een natuurlijke manier

  • Capsules: Handig en gemakkelijk mee te nemen.

De aanbevolen dosering van passiebloem kan variëren. Over het algemeen wordt aangeraden om niet meer dan 800 mg per dag te gebruiken. Begin met een lagere dosis en verhoog deze indien nodig.

Veiligheid en bijwerkingen

Passiebloem is over het algemeen veilig voor gebruik.

Als je medicijnen gebruikt, vooral sedativa of antidepressiva, overleg dan eerst met een arts voordat je passiebloem gaat gebruiken.

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, wordt aangeraden om voorzichtig te zijn met het gebruik van passiebloem.

Waar moet je op letten bij supplementen

Bij Goldea Health streven we naar de hoogste kwaliteit. Als je passiebloem wilt kopen, let dan op de volgende zaken:

  • Zuiverheid: Kies producten zonder toevoegingen of vulstoffen.
  • Certificering: Ga voor producten die goedgekeurd zijn door erkende gezondheidsinstanties.

Wil je hier meer over weten? Klik hier

Gratis Minicursus: "Weet wat je slikt"

Wist je dat?

  • Veel supplementen onnodige en schadelijke stoffen bevatten?
  • Niet alles wat je inneemt daadwerkelijk veilig is?
  • Sommige ingrediënten je gezondheid juist kunnen schaden in plaats van verbeteren?

Om fit en vitaal door het leven te gaan, zijn de juiste supplementen essentieel. Daarom is het belangrijk om te weten wat je slikt. Lees onze gratis minicursus (e-book) en leer hoe je de beste keuzes maakt voor je gezondheid.

Conclusie

Passiebloem is een krachtige bondgenoot in de strijd tegen slapeloosheid en stress. Met zijn eeuwenoude geschiedenis en wetenschappelijk ondersteunde werking biedt passiebloem een natuurlijke en effectieve oplossing. Of je nu kiest voor capsules, tincturen of thee, de kalmerende eigenschappen van passiebloem kunnen je helpen een rustiger en gezonder leven te leiden.

Bij Goldea Health geloven we in de kracht van natuurlijke remedies. Passiebloem past perfect in een orthomoleculaire benadering van gezondheid. Probeer het zelf en ervaar de ontspannende werking van passiebloem. We horen graag jouw ervaringen en staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Ben je klaar om passiebloem een kans te geven? 

Heb jij nog vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Aarzel niet om bij ons gratis en op maat gemaakt advies aan te vragen of neem direct contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Breng gerust een bezoekje aan onze Instagram-pagina, bekijk onze overige recepten, blogs voor een overvloed aan gezonde en smakelijke ideeën of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer tips en informatie. We delen graag kennis en tips om jouw welzijn naar een hoger niveau te tillen!