Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Supplementen door het menselijke lichaam

Heb jij je ooit afgevraagd hoe supplementen de juiste weg kunnen vinden in jouw lichaam? Lees dan snel verder en ontdek de reis van de supplementen die jij slikt.

Waar begint de reis van het supplement?

Het begint natuurlijk in de mond. Wanneer je het supplement doorslikt komt er een intacte capsule via de slokdarm in de maag terecht. Lees verder voor de rest van de reis..

Welke rol heeft de maag bij het slikken van supplementen?

De maag heeft maagsappen en zuur. De maag zorgt niet alleen voor het afbreken van voedsel maar ook van het afbreken van supplementen. Om te vermijden dat het supplement in contact komt met het maagzuur zit er om het supplement een maagzuurresistent laagje. Dit laagje wordt niet in de maag opgelost maar pas in de darmen, zodat het supplement pas in de darmen vrijkomt en niet meer met maagzuur in contact kan komen. Supplementen moeten eerst worden opgenomen voordat ze kunnen werken. Dit gebeurt vaak in de dunne darm. Sommige supplementen worden sneller opgenomen dan de ander.

Tip van Goldea

Heb jij moeite met slikken van het supplement? Buig je hoofd dan een stukje voorover tijdens het slikken. Hierdoor kan het supplement die je slikt niet in je keel blijven hangen. Neem een slokje water, leg het supplement op je tong en slik hem door met grote slokken water. Drink daarna een heel glas water leeg. Voor de beste opneembaarheid slik je je supplementen tijdens je maaltijd in plaats van daarvoor of erna.

Hoe weet het supplement waar het heen moet?

Dat weet het supplement niet. Supplementen worden vanuit de darmen opgenomen in het bloed, hierna kan het worden verspreid door het hele lichaam. Die verspreiding in het lichaam is voor elk supplement weer anders.

Hoe worden supplementen opgenomen in je lichaam?

Alle voedingsstoffen hebben weer andere voedingsstoffen nodig voor de juiste opname. Als je bijvoorbeeld magnesium slikt maar (nog) niet voldoende vitamine D in je lijf hebt, kan je lichaam de supplementen niet juist opnemen. Het lichaam is een complexe machine. Waarbij het ene het andere aanvult. Een ander mooi voorbeeld is curcumine. Wanneer je kurkuma met peper combineert, schieten de waarden van curcumine in je bloed omhoog. Doordat de stof Bioperine in zwarte peper het afbreekproces remt.

Waarom heeft Goldea Health supplementen met een hoge opneembaarheid?

De natuur geeft enorm veel krachtige stoffen die een mens veel goeds kan doen. Hier weet Goldea Health zorgvuldig gebruik van te maken. In samenwerking met (natuur)wetenschappers en therapeuten van Nederlandse bodem heeft Goldea Health haar supplementen ontwikkeld. Elke unieke formule is afgestemd op een specifieke behoefte en draagt bij aan een gezond lichaam.

Hoe vinden supplementen de weg naar buiten?

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop het menselijke lichaam supplementen kwijt kan raken. Dat kan zijn via de nieren maar ook via de lever. Sommige supplementen gaan via beide organen naar buiten. Onze nieren filteren het bloed. Hierbij worden supplementen die gefilterd worden, verzameld in de urine.

Wil jij gratis supplementen advies?

Goldea Health biedt gratis persoonlijk advies aan, afgestemd op jouw leefstijl en behoefte. Zodat je precies weet welke supplementen jij het beste kan slikken voor een optimale gezondheid.

100% PLANTAARDIGE SUPPLEMENTEN kopen in onze webshop

Met de volgende vijf stappen, plaats je eenvoudig online een bestelling in onze webshop:
  1. Voeg het product toe aan je winkelmandje door op de groene button te kikken.
  2. Klik op “verder winkelen” om verder te shoppen. Wil je betalen? Via de knop “bestellen” ga je naar het bestelproces.
  3. Controleer je besteloverzicht en vul je gegeven in. Heb je een kortingscode? Vul hem dan ook in!
  4. Selecteer hoe je wilt betalen ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  5. Almost there! Via de “bestelling plaatsen”-knop plaats je definitief je bestelling. We zorgen ervoor dat hij zo snel mogelijk bij je op de mat valt!

Veelgestelde vragen over de reis van supplementen door je lichaam

Dat hangt af van hoe jij in het leven staat en welke tekorten jij zou kunnen aanvullen. Wil jij weten welke supplementen jij nodig hebt? Vraag hier een gratis en persoonlijk advies aan.Ja, alle supplementen zijn volledig plantaardig. Het is volledig natuurlijk en is verkrijgbaar als een plantaardige capsule of softgel.We kunnen geen tijdsperiode aangeven. Het hangt samen met hoe gezond je bent, hoeveel tekorten je hebt en hoeveel en hoe regelmatig je de supplementen slikt. Bij het ene supplement zal je bovendien meer verschil merken dan bij het andere. Neem contact met ons op voor (gratis) persoonlijk advies.