Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Wat doet vitamine C voor je lichaam? Tips en tools

Welkom bij Goldea Health, waar we samen met jou op zoek gaan naar de beste manieren om je gezondheid te optimaliseren. In deze blog duiken we dieper in op een vitamine die vaak over het hoofd wordt gezien maar een enorme impact heeft: Vitamine C. Lees verder om te ontdekken wat doet vitamine C allemaal voor je lichaam en waarom je onze hoogwaardige Vitamine C-supplementen zou willen overwegen.!

Direct naar:

Wat is vitamine C?

Laten we beginnen met een korte introductie tot vitamine C. Deze vitamine, ook bekend als ascorbinezuur, staat bekend als krachtige antioxidant. Antioxidanten zijn als superhelden die je lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die celbeschadiging kunnen veroorzaken. Vitamine C is een van die superhelden. Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Dit helpt je lichaam om gezond te blijven.

In veel vitamine C-supplementen wordt dus gekozen voor de vorm van vitamine C. Alleen kan dit invloed hebben op hoe goed je lichaam het kan verdragen. We horen regelmatig dat voor sommige mensen dit leidt tot maagklachten, zoals brandend maagzuur of een ongemakkelijk gevoel in de maag.

Bij Goldea Health begrijpen we het belang van vitamine C zonder de bijwerkingen. Daarom bieden we alternatieve vormen van vitamine C, Sodium Ascorbaat Deze vorm is milder voor de maag en wordt vaak beter verdragen door mensen met een gevoelige spijsvertering.

Wat doet vitamine C?

Wat doet vitamine C? Vitamine C doet veel meer dan alleen je immuunsysteem versterken. Het heeft een breed scala aan voordelen die je gezondheid ten goede komen. Laten we eens een kijkje nemen:

1. Conditie van de bloedvaten

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en voor soepele aderen.

2. Sterke botten

Vitamine C draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, goed voor het skelet en ondersteunt de opname van calcium, wat essentieel is voor botdichtheid.

3. Energieboost

Als je je vaak moe voelt is dit interessant om te weten. Vitamine C activeert je natuurlijke energie in het lichaam, helpt energie vrij te maken uit de voeding en ondersteunt het energieniveau. Zo kun je die vermoeidheid sneller achter je kunt laten.

4. Weerstand bij lichamelijke inspanning

Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon actief wilt blijven, vitamine C geeft extra/meer weerstand bij lichamelijke inspanning en het draagt bij aan het behoud van een goede/sterke weerstand tijdens en na training/sport(-prestatie).

5. Tand gezondheid

Een stralende glimlach begint bij gezonde tanden. Vitamine C is belangrijk voor het tandvlees, helpt de tanden sterk te houden en draagt bij aan een sterk gebit.

6. Mentale veerkracht

Je mentale welzijn is net zo belangrijk als je fysieke gezondheid. Vitamine C draagt bij aan een heldere geest, draagt bij aan het functioneren van het geheugen, draagt bij aan leerprestaties/-vermogen, is goed voor de gemoedstoestand en voor voor geestelijke energie..

7. Leerprestaties en concentratie

Of je nu studeert voor een examen of gewoon je dagelijkse taken wilt afwerken, vitamine C kan je helpen je concentratie te verbeteren en je geheugen te ondersteunen.

8. Samenwerking met vitamine E

Vitamine C werkt als anti-oxidant voor vitamine E en brengt deze weer in een actieve/werkende vorm. Wat gunstig is om je lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

9. Extra energie bij vermoeidheid

Heb je last van vermoeidheid? Vitamine C wordt opnieuw fit, draagt bij aan fitheid. Het ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

10. Belang voor het zenuwstelsel

Je zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het doorgeven van signalen in je lichaam. Vitamine C heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Hoe weet je dat je vitamine C tekort hebt?

Het kan soms lastig zijn om te herkennen of je een vitamine C-tekort hebt, maar er zijn enkele aanwijzingen om op te letten. Als je vaak last hebt van vermoeidheid, zwakke immuniteit, snel blauwe plekken krijgt of langzame wondgenezing ervaart, zou een tekort aan vitamine C een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Wil je hier meer over weten? Vraag dan gratis persoonlijk advies aan bij onze orthomoleculair therapeut.

Is het nodig om vitamine C te slikken?

wat doet Vitamine C Wij raden zeker aan om vitamine C bij te slikken. Waarom? Tegenwoordig hebben we te maken met bodemuitputting, meer stress, bestrijdingsmiddelen en een veranderd eetpatroon. Wil je hier meer over lezen? Lees dan deze blog.

De beste manier om voldoende vitamine C binnen te krijgen, is via een uitgebalanceerd dieet met veel groenten en fruit. Maar zelfs dan is het bijna niet meer haalbaar om voldoende binnen te krijgen en kan een aanvulling nuttig zijn. Bij Goldea Health bieden we hoogwaardige vitamine C-supplementen die je kunnen helpen om je dagelijkse inname te verhogen en je gezondheid te ondersteunen.

Lijst: Waar is een vitamine C supplement goed voor?

De voordelen van vitamine C zijn talrijk en variëren van een sterk immuunsysteem tot een stralende huid.

Hier is een handige lijst van waar vitamine C goed voor is:

 • Heeft een antioxidatieve werking
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Is van belang voor de vorming van collageen dat helpt om de conditie van je huid te ondersteunen
 • Is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten
 • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Is belangrijk voor het kraakbeen
 • Bevordert de opname van ijzer uit voeding.
 • Ondersteunt je energieniveau
 • Geeft extra weerstand bij lichamelijke inspanning
 • Draagt bij aan de geestelijke veerkrach
 • Helpt de tanden sterk te houden
 • Is goed voor de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen
 • Helpt de activiteit van vitamine E (ook een antioxidant) in stand te houden
 • Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid
 • Is van belang voor het zenuwstelsel
 • *Goedgekeurde gezondheidsclaims*

Conclusie wat doet vitamine C

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om de kracht van vitamine C te omarmen en te gebruiken om je gezondheid te

de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen om je welzijn te ondersteunen.

Onze vitamine C -supplementen zijn zorgvuldig samengesteld om maximale effectiviteit te garanderen. We gebruiken alleen de beste ingrediënten om ervoor te zorgen dat je waardevolle voordelen van vitamine C ervaart. Met Goldea Health kies je voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

We altijd klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de juiste supplementen voor jouw behoeften. Neem gerust contact met ons op (klik hier voor gratis advies), en laten we samen werken aan een gezondere toekomst. Jouw gezondheid is onze prioriteit!

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.
Bronnen:
 1. Johnston, C. S., & Thompson, L. L. (2018). Vitamin C status of an outpatient population. Journal of the American College of Nutrition, 27(3), 279-283.

 2. Hemilä, H. (2017). Vitamin C and Infections. Nutrients, 9(4), 339.

 3. Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211.

 4. Schleicher, R. L., Carroll, M. D., Ford, E. S., & Lacher, D. A. (2009). Serum vitamin C and the prevalence of vitamin C deficiency in the United States: 2003-2004 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). The American journal of clinical nutrition, 90(5), 1252-1263.

 5. Lykkesfeldt, J., & Poulsen, H. E. (2010). Is vitamin C supplementation beneficial? Lessons learned from randomised controlled trials. British journal of nutrition, 103(9), 1251-1259.