Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Top 3 hooikoorts Supplementen: Verlichting voor Allergieën

In deze blog bespreken we de rol van hooikoorts supplementen en hoe ze kunnen bijdragen aan verlichting van allergische symptomen. Dit is erg belangrijk omdat steeds meer mensen last hebben van hooikoorts. Om minder last te hebben van klachten behandelen ze deze aandoening ieder seizoen met antihistaminica. Hoewel antihistaminica de klachten onderdrukt, lost het niet de oorzaak op. Daarbij hebben ze vaak bijwerkingen zoals sloomheid, maag- en darmklachten, vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn. Gelukkig is er een natuurlijke manier om hooikoorts te behandelen, zonder deze bijwerkingen.

Direct naar:

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie die ontstaat door de blootstelling aan pollen van bomen, grassen, bloemen en planten. Deze allergie veroorzaakt veel ongemakkelijke symptomen, zoals snotteren, jeuk, niezen en hoesten. Om hooikoorts effectief te behandelen, is het belangrijk om het immuunsysteem te ondersteunen en histamine in het lichaam te reguleren.

Het belang van een goed immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem kan helpen bij het verminderen van hooikoorts symptomen. Er zijn voedingsstoffen die het lichaam ondersteunen bij het verlagen van histamine in het bloed en het versterken van het immuunsysteem. Denk aan voedingsmiddelen rijk aan vitamine C, zoals fruit, en magnesium, dat voorkomt in groene groenten, noten en cacao. Het is daarom belangrijk om een gevarieerd dieet te volgen en voldoende vitamine C binnen te krijgen. Tip: eet de regenboog en voeg meer kleur op toe aan je bord met eten. Dit kan makkelijk met wat paprika, wortel, komkommer of kiemgroenten.

Het belang van supplementen

Vroeger was ons eten rijk aan vitamines en mineralen. Waaronder vitamine C en magnesium. Tegenwoordig is onze voeding niet altijd optimaal door de verarming van de landbouw. Daarnaast eten sommige mensen ook nog te weinig groenten en fruit, wat leidt tot een tekort aan vitamines en mineralen. Hierdoor krijgen we minder vitamine C en magnesium binnen dan we nodig hebben. In deze tabel zie je een duidelijk overzicht. En laten deze twee nou net belangrijk zijn bij hooikoortsklachten. Het is dus belangrijk om dit extra binnen te krijgen. Lees verder voor onze top 3 hooikoorts supplementen.

Supplement 1: #01 Vitamin C

Ons Vitamine C supplement is een echte antioxidant. Zo zorgt vitamine C ervoor dat de cellen in je neus beschermd worden. Hierdoor kunnen pollen minder makkelijk het lichaam binnendringen en wordt je immuunsysteem minder sterk geactiveerd. Wat weer zorgt voor klachtenvermindering als je hooikoorts hebt. Ons supplement biedt een geconcentreerde dosis vitamine C om het immuunsysteem te ondersteunen, histamine-reacties te en hooikoorts klachten te verminderen. Daarom mag de #01 Vitamin C van Goldea Health niet ontbreken aan de top 3 hooikoorts supplementen. hooikoorts supplementenWaarom #01 Vitamine C?
 • Meest lichaamseigen vorm
 • 1000mg Sodium Ascorbaat met Bioflavonoïden
 • Dit supplement is puur en zuiver, zonder toevoegingen
 • Hoge kwaliteit
 • Het zijn plantaardige capsules, dus geschikt voor veganisten

Supplement 2: #06 Power 5 Magnesium

Magnesium speelt een cruciale rol in meer dan 2000 lichaamsfuncties en is essentieel voor het reguleren van het celmetabolisme, energieproductie en diepe ontspanning. Wist je dat: magnesium het eerste mineraal is dat uitgeput raakt tijdens stress? Magnesium kan ook helpen bij het het afbreken van histamine. maar ook bij het reguleren van calciumionen, die de afgifte van histamine veroorzaken. Dit is wat we willen bij hooikoorts want dit zorgt ervoor dat symptomen zoals jeukende ogen, een loopneus en niezen verminderd worden. Onthoudt: voldoende magnesium in het lichaam kan dus leiden tot minder niesbuien en hooikoorts klachten. Daarom mag #06 Power 5 Magesium van Goldea Health niet ontbreken aan de top 3 hooikoorts supplementen. hooikoorts supplementenWaarom #06 Power 5 Magnesium?
 • Essentieel mineraal dat je lichaam nodig heeft
 • De eerste met 5 biologische vormen van magnesium
 • Magnesiumbisglycinaat, -citraat, -malaat, -gluconaat en -tauraat
 • Dit supplement is puur en zuiver, zonder toevoegingen
 • Hoge kwaliteit
 • Het zijn plantaardige capsule, dus geschikt voor veganisten

Supplement 3: #17 Vegan Multi

Als eerst omdat de groenten en fruit van nu niet meer voldoende voedingsstoffen bevatten. Alleen daarom is het al handig om een multivitaminen te slikken op dagelijkse basis. Daarnaast bevalt de vegan multi B6. Dit helpt mogelijk het histamine-opruimende enzymen te stimuleren. Daarom mag de #17 Vegan Multi van Goldea Health niet ontbreken aan onze 3 hooikoorts supplementen. hooikoorts supplementenWaarom #17 Vegan Multi?
 • Verschillende vitamines en mineralen
 • Ondersteunt vele lichamelijke processen
 • Dit supplement is puur en zuiver, zonder toevoegingen
 • Hoge kwaliteit
 • Het zijn plantaardige capsule, dus geschikt voor veganisten

Conclusie

Investeer in je gezondheid met hooikoorts supplementen en ervaar een comfortabeler en gelukkiger leven, vrij van allergische reacties. Hooikoorts kan erg vervelend zijn, maar je hoeft niet afhankelijk te zijn van antihistaminica met bijwerkingen. Het gebruik van hooikoorts en supplementen kunnen verlichting bieden zonder nadelige effecten. Wil je graag dat er iemand met je meekijkt? Dat snappen wij helemaal. Je kan bij ons gratis advies vragen via Goldea Health. Onze orthomoleculair voedingsdeskundige neemt contact met je op. Meer weten over de rol van voeding bij hooikoorts lees dan deze blog: klik hier.