Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

R in de maand en vitamine nodig? Zie hier de ultieme gids

De herfst is in aantocht, en wij Goldea Health, als orthomoleculair therapeuten, kunnen niet wachten om je te helpen jezelf voor te bereiden op de koude maanden. Laat ons je meenemen op een reis door de wereld van "R in de maand" en vitamines, en ontdek hoe je de herfst en winter stralend doorkomt zonder de bekende winter dip en vitamine tekorten.

Direct naar:

Geschiedenis en betekenis van 'R in de maand'

Laten we beginnen met een duik in de geschiedenis en betekenis van 'R in de maand'. Dit oude gezegde, dat verwijst naar de maanden met een 'R' erin, waarschuwt ons dat we ons moeten voorbereiden op de koude maanden. Maar waarom?

Het blijkt dat de 'R' maanden (september tot april) traditioneel de periode zijn waarin het risico op ziektes en winter dips toeneemt. De dagen worden korter, en de zon schijnt minder, wat ons vatbaarder maakt voor infecties en een gebrek aan essentiële vitamines, zoals vitamine D.

Meer kans op ziek zijn in de koude maanden

Tijdens deze 'R' maanden is het van cruciaal belang om extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Dit is waar vitamines een glansrol spelen. Laten we eens kijken naar enkele vitamines die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine:

#17 Vegan Multi

Waarom? Dit komt o.a. door Zink. Zink ondersteunt het immuunsysteem. Het ondersteunt niet alleen je immuunsysteem, maar helpt bij het gezond houden van de huid en het is goed voor je haren. Daarom zit in onze Multi zink.

#01 Vitamine C

De winter staat synoniem voor verkoudheid en griep. Vitamine C draagt bij aan het behoud van een goede/sterke weerstand in een koude omgeving, tijdens en na fysieke inspanning, ondersteunt de afweer van het lichaam en heeft dus een positieve invloed op het immuunsysteem. Je beste vriend in deze tijd. Onze vitamine C geeft je die extra boost.

#16 Vitamine D3/K2

Vitamine D3, de zogenaamde “zonnevitamine”, is belangrijk voor veel vitale functies. Het draagt ​​onder andere bij aan het behoud van sterke botten en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. We kiezen bewust voor D3 + K2, omdat hier een hoge dosering D3 in zit en de toevoeging van K2 zorgt voor een betere opname.

Wil je alle ins- en outs lezen over vitamine D in de wintermaanden? Lees dan deze blog: klik hier.

Je weerstand ondersteunen

Naast het aanvullen met vitamines, zijn er nog tal van andere manieren waarop je jezelf kunt voorbereiden op de herfst en winterdagen zonder een dip:

1. Eet voldoende fruit en groenten

Groenten en fruit zitten boordevol antioxidanten en voedingsstoffen die je lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Inspiratie nodig? Dat kan bij onze recepten.

2. Eet gevarieerd

Variatie is de sleutel tot een uitgebalanceerd dieet. Probeer verschillende voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

3. Beweeg en sport voldoende

Het kan heel lekker zijn om met een kopje thee en een kleedje op de bank te kruipen, maar beweging stimuleert de bloedsomloop en helpt je immuunsysteem op peil te houden. Blijf actief, zelfs als het koud is. Denk aan een dagelijkse wandeling of toch naar de sportschool.

4. Zorg dat je goed en voldoende slaapt

Een goede nachtrust is essentieel voor je welzijn. Probeer minstens 7-8 uur slaap per nacht te krijgen. Meer tips? Zie onze blog met slaaptips: klik hier.

5. Sociale contacten

Dit is iets wat heel belangrijk is, zeker rond, maar ook na de feestdagen. Zorg ervoor dat je contact hebt met vrienden en familie, vooral met mensen waar je echt helemaal jezelf kan zijn! Sociale contact en interactie heeft immers bewezen positieve effecten op onze gezondheid! Bron 3.

6. Trek erop uit, ga naar buiten

Laat de kou je niet binnenhouden. Frisse lucht en zonlicht zijn essentieel voor je geestelijke gezondheid en immuunsysteem.

Conclusie

De 'R in de maand' hoeft geen tijd van ziekte en winter dip te betekenen. Met de juiste vitamines, een uitgebalanceerd dieet en gezonde gewoonten kun je stralend door de winter komen. We hopen dat deze gids je heeft geïnspireerd.

Met de juiste zorg en aandacht kun je de winter zonder zorgen doorstaan. Het kan heel erg fijn zijn om persoonlijk advies te krijgen, want niet iedereen is hetzelfde. Vraag hier gratis advies aan van onze orthomoleculair therapeut.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.

Bronnen en Aanbevelingen

  • Goldea Health (www.goldeahealth.com)
  • Voedingscentrum (www.voedingscentrum)
  • Park, H. K., Chun, S. Y., Choi, Y., Lee, S. Y., Kim, S. J., & Park, E. C. (2015). Effects of social activity on health-related quality of life according to age and gender: an observational study. Health and Quality of Life Outcomes, 13, 140.