Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 2 minuten

Voorkom overeten of opgeblazen gevoel tijdens de feestdagen

Feestdagen staan vaak synoniem voor gezelligheid, lekkernijen en warmte, maar voor velen brengen ze ook stress, overeten en een vervelend opgeblazen gevoel met zich mee. We kennen het allemaal wel: een opgeblazen gevoel tijdens de feestdagen en de verleidingen die overal op de loer liggen.

We willen je helpen de feestdagen te vieren zonder dat je spijsvertering in protest gaat. In deze blog delen we waardevolle tips om dat volle gevoel tijdens de komende feestdagen te voorkomen.

Direct naar:

Tips om overeten te voorkomen

Wist je dat je maag slechts zo groot is als 2 vuisten? Tijdens de feestdagen wordt deze al snel gevuld met extra snackjes en uitgebreide diners, wat je spijsvertering behoorlijk kan belasten. Een verstoorde spijsvertering kan leiden tot ongemakken zoals maagkrampen, gasvorming en een opgeblazen gevoel. No worries, wij hebben 7 uitgebreide tips!

Tip 1 - Eet met aandacht

  1. Eet niet te snel en kauw goed: Neem de tijd om te genieten van elke hap. Goed kauwen bevordert de spijsvertering.

  2. Eet voldoende vezels: Voeg vezelrijk voedsel toe aan je maaltijden, zoals groenten en volkoren granen.

  3. Uitbuiken na het eten met CCF-thee: Een kopje komijnzaad (cumin), korianderzaad (coriander) en venkelzaad (fennel), CCF) thee kan helpen bij het verlichten van een opgeblazen gevoel.

Tip 2 - Geef je spijsvertering de tijd

Laat je spijsvertering rustig haar werk doen. Vermijd haastig eten en geef jezelf de tijd om te genieten van de maaltijd. Dit maakt dat je ook echt bewust in het moment kan zijn.

Extra tip: drink niet voor, tijdens of na het eten. Dit verdunt je maagzuur, wat er voor zorgt dat je eten minder goed verteerd.

Tip 3 - Eet kleurrijk

Kies voor diverse kleuren op je bord. Groenten en fruit met verschillende kleuren bevatten diverse voedingsstoffen die je spijsvertering ten goede komen.

Tip 4 - Drink minder koude drankjes

Vermijd te veel (ijs)koude drankjes tijdens het eten, omdat dit de spijsvertering kan vertragen. Kies liever voor lauwwarme dranken.

Tip 5 - Kom in beweging

Beweging bevordert de spijsvertering. Maak na de maaltijd een ontspannen wandeling om je lichaam te helpen het voedsel te verwerken en blijf sporten tijdens en tussen de feestdagen. Behoud zoveel mogelijk je normale ritme.

Tip 6 - Relax, geniet bewust

Neem de tijd om te ontspannen en bewust te genieten van de feestmaaltijden. Stress kan ook bijdragen aan spijsverteringsproblemen.

Tip 7 - Toch last gekregen? Ondersteun je spijsvertering

Als je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch last hebt gekregen van een opgeblazen buik, overweeg dan: natuurlijke supplementen om je spijsvertering te ondersteunen.

Een #07 Digestion Complex, zoals die van Goldea Health, kan helpen bij een opgeblazen buik.

Dosering: 2 capsules bij de maaltijd (innemen met ruim water) om je spijsvertering een handje te helpen.

Conclusie

Met deze tips kun je hopelijk genieten van de feestdagen zonder het ongemak van een overvolle maag. Onthoud dat bewuste keuzes en aandacht voor je spijsvertering de sleutel zijn tot een gezonde en comfortabele feestperiode.

Met een beetje liefde, gezonde voeding en kruiden, kunnen we je buik, darmen en spijsvertering ondersteunen.

Wil je nog een extra boost? Ontdek Goldea Health: #07 Digestion Complex, een supplement dat je spijsvertering op natuurlijke wijze ondersteunt. En aarzel niet om een professional te raadplegen, zoals een orthomoleculair therapeut, om een gratis persoonlijk plan op te stellen dat bij jou past. Je verdient het om je beste zelf te zijn!

Wij wensen jullie hele mooie feestdagen vol liefde en verbinding.

Nog meer inspiratie nodig?

Bezoek onze Instagram pagina of check onze andere recepten, blogs voor meer gezonde en lekkere ideeën.