Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten Laatste bewerking: 24 mei

Heb jij last van weinig energie? Wij geven tips voor een gezond en energiek leven!

Heb je moeite de dag door te komen vanwege gebrek aan energie? Veel mensen die zich hierin herkennen grijpen helaas als toevlucht naar energiedrankjes om hun energieniveau te verhogen. De consumptie van energiedranken is de afgelopen twintig jaar sterk toegenomen. Energiedranken worden agressief op de markt gebracht, met de bewering dat deze producten een energie boost geven om fysieke en cognitieve prestaties te verbeteren. In tegendeel, er worden veel nadelige gezondheidseffecten gerelateerd aan energiedrank. Studies die deze beweringen ondersteunen, zijn echter beperkt en vaak gefinancierd door een commercieel bedrijf met bepaalde belangen. Wil jij meer energie zonder nadelige gezondheidseffecten? Lees snel verder, wij geven je tips voor meer energie.

Direct naar:

Hoe kom ik aan meer energie?

Gezondheid is onlosmakelijk verbonden aan een gezonde levensstijl. Je fit en krachtig voelen gaat gepaard met een levensstijl waarbij je goed voor jezelf zorgt. Goed voor jezelf zorgen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan in onze huidige stress/prestatiemaatschappij. Toch moedigen we je aan om de zeven basisprincipes te hanteren in je dagelijks leven:
   1. Slaap voldoende (voor een volwassen persoon is dit ongeveer 7 a 8 uur)
   2. Heb voldoende beweging op een dag
   3. Verminder stress
   4. Stop met slechte gewoontes (zoals roken, te veel alcohol drinken en ongezond eten)
   5. Ga voor pure/ biologische voeding
   6. Drink voldoende gezuiverd water
   7. Neem genoeg zonlicht tot je
Naast deze basisprincipes, kunnen ook supplementen je ondersteuning bieden. In ons assortiment hebben wij verschillende supplementen die je kunnen helpen om meer energie te krijgen.

Wat is een energie verrijkt dieet?

Omdat eten en drinken een van de belangrijkste bronnen is van alle energie, willen we dit basisprincipe uitlichten. Eten en drinken geven krachten die in het lichaam nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Verse/ biologische voedingsmiddelen vernieuwen het energieniveau met vitamines, mineralen en antioxidanten. Eet zoveel mogelijk groente, fruit, noten en zaden. En last but not least: drink voldoende water. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar cellen worden verplaatst en dat afvalstoffen worden geloosd. Daarnaast zorgt water ervoor dat ons afweersysteem wordt versterkt.

Onze organen en vermoeidheid

Vermoeidheid, of het nu weinig of veel is, wordt vaak gekoppeld met storingen van de bloedsuikerspiegel. Hoe meer verstoring, des te meer vermoeidheid. Het is daarom belangrijk om onze bloedsuikerspiegel op pijl te houden. We hebben drie organen die het meeste aan stuurwerk nodig hebben, wat betreft suiker: onze bijnieren, de lever en de alvleesklier.

Ben jij vermoeid en heb je weinig energie?

De Energy Boost van Goldea Health bestaat uit onder andere Guarana wat helpt om fris en alert te blijven, de vitamines B2, B3, B5, B6 en B12 ondersteunen het energieniveau bij vermoeidheid. Wanneer de vermoeidheid op korte termijn is, bijvoorbeeld wanneer je een keer een nachtje niet goed hebt geslapen is dat niet erg. De Energy Boost voedingssupplementen raden we daarom vooral aan voor mensen die al langere tijd ‘vermoeidheid’ ervaren.

Welke supplementen voor meer energie?

Energie kan in een paar weken terugkomen door de lever, bijnieren en de alvleesklier te helpen. Je kunt deze organen helpen door onder andere het suppleren van Vitamine C, Magnesium, Vitamine B12 en de Energy Boost. Belangrijke vitamines die in de Energy Boost zitten zijn onder andere vitamine B2 en B6.

Samenvatting

We hebben allemaal wel eens een dag dat we ons moe en futloos voelen. Helaas ga je je niet beter voelen door het gebruiken van energiedrankjes, ook al denken sommige van wel. Het beste wat je kan doen als je weinig energie hebt, is letten op je voeding, meer bewegen en drink voldoende. Naast deze tips, die je direct zelf kan toepassen, kan het ook raadzaam zijn om supplementen te gaan gebruiken. Bekijk al onze supplementen die kunnen bijdragen aan een goed energielevel.

Vraag om advies

Wil jij graag weten welke voedingssupplementen jij het beste kunt slikken voor een juist energie niveau? Dat kan! Goldea Health biedt gratis persoonlijk advies aan, afgestemd op jouw leefstijl en behoefte. Zodat je precies weet welke supplementen jij het beste kan slikken voor een optimale gezondheid.

Onze supplementen die bijdragen aan meer energie

Veelgestelde vragen

Ja, alle supplementen zijn volledig plantaardig. Het is volledig natuurlijk en is verkrijgbaar als een plantaardige capsule of softgel.We kunnen geen tijdsperiode aangeven. Het hangt samen met hoe gezond je bent, hoeveel tekorten je hebt en hoeveel en hoe regelmatig je de supplementen slikt. Wel kunnen we zeggen dat je over het algemeen pas na een aantal maanden een zichtbaar effect kan hebben.Voedingssupplementen vervangen nooit een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Voedingssupplementen zijn enkel alleen als toevoeging. Kies er altijd voor om zoveel mogelijk voedingsstoffen uit natuurlijke voeding te halen.

Heb jij nog vragen?

Heb jij nog vragen naar aanleiding van deze blog of wil jij graag persoonlijk advies ontvangen voor meer energie? Vraag ons gratis en persoonlijk advies aan of neem contact met ons op. Ons team helpt je graag! Staat jouw vraag hier niet bij of wil je persoonlijk advies ontvangen? Vul onderstaand formulier en wij helpen je graag verder.