Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Leestijd: 5 minuten

Alles wat je moet weten over voedingssupplementen

Voedingssupplementen, wat zijn dat? Waarom zijn ze nodig? Zijn ze wel echt nodig? En welke zijn dan de beste? Dit zijn vragen die velen van ons delen en waar we vandaag het antwoord op zullen vinden.

Direct naar:

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen vormen een aanvulling op jouw dagelijkse voeding. Vaak zijn dit vitamines of mineralen, zoals vitamine C of magnesium. Daarnaast kunnen ze ook dienen voor een specifiek doel, zoals een betere slaap of een gezondere huid. Het algehele doel van supplementen is het verbeteren van jouw gezondheid.

Waarom worden voedingssupplementen aangeraden?

Een vraag die wij geregeld krijgen is; is het slikken van vitamines en mineralen echt nodig? Het antwoord ligt iets complexer dan alleen ja of nee. Een gezond voedingspatroon en voldoende beweging dragen bij aan een goede gezondheid. Toch kunnen er momenten zijn waarop je lichaam nog een beetje extra nodig heeft om optimaal te functioneren. Bijvoorbeeld als je ouder wordt, veel stress hebt, of omdat je lichaam te weinig voedingstoffen uit voeding haalt. Vooral dat laatste is een factor die steeds belangrijker wordt. Door uitgeputte landbouwgrond bevatten onze groenten en fruit minder voedingsstoffen dan 50 jaar geleden. Dit maakt het moeilijker om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die jouw lichaam nodig heeft.

Waar moet je op letten tijdens de aanschaf?

Tegenwoordig zijn er heel veel voedingssupplementen aanbieders op de markt. Dit maakt het voor consumenten steeds lastiger om een keuze te maken. En dat terwijl het maken van een juiste, gezonde en duurzame keuze heel belangrijk is. Veel supplementenaanbieders gebruiken namelijk schadelijke en kunstmatige ingrediënten. Denk aan vulstoffen, welke worden gebruikt om de capsule op te vullen, of glansmiddel en antiklontermiddelen. De reden dat deze ingrediënten worden gebruikt is omdat ze goedkoop zijn om te produceren. Maar buiten dat ze bijvoorbeeld de capsule opvullen of deze laten glanzen, hebben ze geen ander doel en dragen ze niet bij aan de gezondheid. Wil je meer weten over welke ingrediënten je beter kunt vermijden als het gaat om voedingssupplementen? Bekijk dan onze minicursus ‘Weet wat je slikt’. Hierin leren we je waarom bepaalde ingrediënten schadelijk zijn en waarom deze worden gebruikt.

Waarom voedingssupplementen van Goldea Health

De voedingssupplementen van Goldea Health bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Dat betekent dat alle ingrediënten van onze supplementen van natuurlijke oorsprong zijn en er geen kunstmatige stoffen aan toe zijn gevoegd. Kwaliteit van de ingrediënten staat bij ons op één en daarom zijn we continue bezig deze te waarborgen. Onze ingrediënten zijn tevens plantaardig en dus geschikt voor veganisten.

Gratis en persoonlijk supplementen advies

Ben je benieuwd welke supplementen een goede aanvulling zouden kunnen zijn op jouw dagelijkse behoefte? Vraag dan ons gratis en persoonlijk advies aan! Op basis van jouw leefstijl schrijft onze orthomoleculair voedingsdeskundige een vrijblijvend en persoonlijk advies én je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling.

Samenvatting

Onder andere doordat onze groenten en fruit minder voedingsstoffen bevatten dan 50 jaar geleden, kunnen voedingssupplementen een goede aanvulling zijn op de dagelijkse behoefte. Een voorwaarde hiervan is wel dat deze de juiste ingrediënten bevatten. Vaak voegen fabrikanten allerlei kunstmatige toevoegingen zoals antiklonter- en glansmiddelen toe, zonder dat deze een bijdrage hebben aan de gezondheid. In onze minicursus 'Weet wat je slikt' helpen we je op weg in de kennis over ingrediënten die je beter kunt vermijden. De voedingssupplementen van Goldea Health zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten, lichaamseigen stoffen en 100% plantaardig. Benieuwd welke vitamines of mineralen een goede aanvulling kunnen zijn op jouw leefstijl en behoefte? Vraag dan ons gratis en persoonlijk supplementen advies aan. Voedingssupplementen