Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag in huis

Magnesium tekort – een essentieel mineraal

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal wat je lichaam nodig heeft. Je lichaam heeft magnesium nodig om goed te functioneren, omdat dit mineraal betrokken is bij meer dan 600(!) enzym gedreven biologische reacties die in het lichaam plaatsvinden. Als deze processen goed verlopen in het lichaam resulteert dit in een optimale gezondheid.

Voedingssupplement voor magnesium tekort

Wat veroorzaakt magnesium tekort?

Het collectieve magnesiumtekort in Nederland is deels te wijten aan pesticiden die gezonde bacteriën in onze bodem doden. Dit betekent dat de planten die we consumeren vaak een magnesiumtekort hebben, hierdoor kan er ook een magnesium tekort ontstaan in ons lichaam. Niet alleen dit, maar ook andere factoren in onze levensstijl zoals te veel cafeïne, alcohol, suiker, stress en bepaalde medicijnen kunnen de hoeveelheid magnesium die we absorberen verminderen.

Stress en magnesium

Magnesium: is een essentieel mineraal – vooral tijdens stress. Magnesium wordt vaak ook het antistress mineraal genoemd. (Lees meer hierover in de blog: Stress verminderen in een stressmaatschappij).

Welke klachten bij magnesium tekort?

Een magnesiumtekort herken je niet meteen. Vaak herkennen mensen pas een magnesiumtekort wanneer symptomen ontstaan. Wanneer je last hebt van een van de volgende symptomen kan een gebrek aan magnesium de oorzaak zijn: vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloos, angst, hoge bloeddruk, hoofdpijn, spierzwakte, terugkerende bacteriële en schimmelinfecties, gedragsstoornissen/ stemmingswisselingen en depressies.

Waar zit veel magnesium in?

Er zijn vele voordelen wanneer je de juiste hoeveelheid magnesium in je lichaam hebt. Voeding is dé basis om magnesium binnen te krijgen. Een gezond en gevarieerd dieet is daarom de sleutel, met veel bladgroenten, noten en peulvruchten. Maar zoals eerder besproken, hangt het magnesiumgehalte in deze voedingsmiddelen grotendeels af van de rijkdom van de grond waarin ze worden geteeld, daarom is het beste om biologische producten te kopen. Probeer deze voedingsmiddelen in organische vorm aan je dieet toe te voegen om je magnesiuminname op natuurlijke wijze te verhogen: spinazie, snijbiet, zwarte bonen, amandelen, cashewnoten, aardappels, pompoenpitten, avocado, bananen, broccoli, cacao en spruitjes.

Magnesium supplementen slikken

Omdat velen van ons er niet in slagen om voldoende hoeveelheden magnesium uit onze voeding te halen, zijn supplementen vaak nodig om de voordelen van magnesium te ervaren.

Gratis supplementen advies

Goldea Health biedt persoonlijk advies aan, afgestemd op jouw leefstijl en behoefte. Zodat je precies weet welke supplementen jij het beste kan slikken voor een optimale gezondheid.

Voedingssupplementen kopen in onze webshop

Je plaatst een bestelling eenvoudig online in onze webshop:
  1. Plaats het product van je keuze in je winkelmandje door op de groene button te kikken.
  2. Wil je verder shoppen? Klik dan op “verder winkelen. Wil je afrekenen? Via de knop “bestellen” ga je naar het bestelproces.
  3. Controleer je besteloverzicht en vul je contact- en adresgegevens in. Heb je een kortingscode? Vergeet hem dan niet in te vullen!
  4. Geef aan hoe je wilt betalen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  5. Hoppa! Via de “bestelling plaatsen”-knop komt je bestelling bij ons binnen. We doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk bij je af te leveren.

Veelgestelde vragen

Je kunt het beste magnesium slikken zo'n 2 uur voor het slapen gaan. Dan is je lichaam het beste in staat om het mineraal te verwerken. Daarnaast kun je magnesium ook slikken in de ochtend.Magnesiumtekort is vaak moeilijk te herkennen. Je kunt het herkennen door spier- en zenuwstoornissen: spierzwakte of -krampen en stuipen. Ook psychische klachten kunnen voorkomen zoals prikkelbaarheid, depressie en zelfs een psychose.We kunnen geen tijdsperiode aangeven. Het hangt samen met hoe gezond je bent, hoeveel tekorten je hebt en hoeveel en hoe regelmatig je de supplementen slikt. Wel kunnen we zeggen dat je over het algemeen pas na een aantal maanden een zichtbaar effect kan hebben.